Ο πρωθυπουργός του Καναδά αποθεώνει την Ελλάδα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Για μια ακόμα φορά έπεσαν τα φώτα της δημοσιότητας στον πρωθυπουργό του Καναδά Justin Trudeau.Ως τελετάρχης άνοιξε την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην οδό Jean Talon στο Μοντρεάλ.




Πλήθος ελλήνων ομογενών που είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την απελευθέρωση της μακρινής τους γενέτειρας από τον Τουρκικό ζυγό είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον Justin Trideau να προσφωνεί σε άπταιστα ελληνικά την φράση "Ζήτω η Ελλάς!Ζήτω ο Καναδάς".

Κάτω από το φως του ήλιου και με το τσουχτερό κρύο των -7 βαθμών Κελσίου.Η παρέλαση άνοιξε με τα λάβαρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της 25ης Μαρτίου και τις σημαίες της Ελλάδας,Καναδάς,Κύπρου,Μοντρεάλ και Κεμπέκ,το λάβαρο της Άγιας Λαύρας και των συλλόγων Καλαβρύτων,Μεσσηνίων,Αρκάδων και Μανιατών.

Νωρίτερα ο κος Trudeau παρεβρέθηκε στην δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού.Σε όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας,Νίκο Παγώνη,τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, τον δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κύριο Πατουλή καθώς και εκπροσώπους ομογενειακών φορέων και οργανισμών


Δείτε το βίντεο της παρέλασης εδώ:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη