Συγχαρητήρια στον μοναδικό μαθητή δημοτικού απο την Τρίπολη για την συμμετοχή του σε Διεθνη Διαγωνισμο Μαθηματικων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό».
Στην Τρίπολη δεν υπάρχει εξεταστικό κέντρο κι έτσι ο μοναδικός μαθητής Δημοτικού από την Τρίπολη συμμετείχε στις εξετάσεις στο πλησιέστερο εξεταστικό κέντρο, στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ.
Συγχαρητήρια στον μαθητή  Γ. Παναγιώτη που εκπροσώπησε επάξια το σχολείο του στον διαγωνισμό, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο μαναδικός μαθητής δημοτικού από την Τρίπολη που συμμετείχε στον διαγωνισμό.
Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.
Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από το τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού. 
Το Υπουργείο Παιδείας ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό με την εγκύκλιο  Αριθ. Πρωτ 14687/Γ2
Τα ονόματα των διακριθέντων θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα της Καγκουρό Ελλάς, η οποία είναι αφιερωμένη στον Μαθηματικό διαγωνισμό «Καγκουρό» και στο μαθηματικό παιχνίδι…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη