Παράτησαν 11 κουτάβια μέσα σε τελάρο στα σκουπίδια στο Παναρκαδικό

Τρίπολη: Παράτησαν 11 κουτάβια μέσα σε τελάρο στα σκουπίδια στο Παναρκαδικό (βίντεο)        
Την συστηματική εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης με αφορμή την εγκατάλειψη 11 κουταβιών που κάποιος παράτησε μέσα σ’ ένα τελάρο στα σκουπίδια δίπλα από το γήπεδο του Παναρκαδικού.Ο φιλοζωικός σύλλογος επισημαίνει ότι ο Δήμος Τρίπολης είναι ανύπαρκτος αφού δεν κάνει ούτε στειρώσεις ούτε εμβολιασμούς αδέσποτων και μάλιστα αρνείται να συνεργαστεί με εθελοντές κτηνιάτρους που θα μπορούσαν να στειρώσουν δωρεάν δεκάδες αδέσποτα.
Αυτή την τραγική εικόνα συνθέτουν και οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που αντί να στειρώσουν τους σκύλους και τις γάτες τους προτιμούν να εγκαταλείπουν τα νεογέννητα γατάκια και σκυλάκια οπουδήποτε αρκεί αυτοί να ξεφορτωθούν το πρόβλημα.
Έτσι ο πληθυσμός των αδέσποτων αυξάνεται και τα ζώα πεθαίνουν από ασιτία, ασθένειες, φόλες, πυροβολισμούς και οχήματα εξαιτίας των πράξεων των ανθρώπων.
Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης επισημαίνει: «Έλεος!!! Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;;;; Καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να συγκριθεί με το ελλαδικό μπάχαλο. Έντεκα κουταβάκια – νεογέννητα μέσα σε ένα τελάρο τα άφησαν δίπλα από τον κάδο σκουπιδιών κοντά στο γήπεδο του Παναρκαδικού.
Τι θα απογίνουν τώρα αυτά τα μωρά; Ο Δήμος δυστυχώς είναι ανύπαρκτος! Οι στειρώσεις και οι εμβολιασμοί ανύπαρκτοι. Οι εικόνες στους δρόμους και σε όλες τις γειτονιές μιλούν από μόνες τους… παντού σκυλιά και κουτάβια!!! Ο Δήμος αδυνατεί να διαχειριστεί το πρόβλημα, όπως ορίζει η νομοθεσία και να έρθει σε μια εποικοδομητική συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο. Οι στειρώσεις σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς πραγµατοποιούνται δωρεάν και από εθελοντές κτηνιάτρους». Σε μια εποχή που περισσότερο από ποτέ προβάλλεται η συνεργασία και η κοινωνική προσφορά ο Δήμος Τρίπολης αρνείται να έρθουν οι εθελοντές κτηνίατροι. Γιατί άραγε;».


Πηγή: https://www.zoosos.gr/tripoli-paratisan-11-koutavia-mesa-se-telaro-sta-skoupidia-sto-panarkadiko-vinteo/#ixzz4eu0gRyy3

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου