Ξεχωριστή η παρουσία της "Μυθικής Πελοποννήσου" στην Έκθεση "Κυνηγεσία" 2017 που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως 9 Απριλίου στο MEC Παιανίας

Δυναμική και ξεχωριστή ήταν η παρουσία της «Μυθικής Πελοποννήσου» στην Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017», μιας εξαιρετικά επιτυχημένης, σύγχρονης και συναρπαστικής κυνηγετικής Έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε στο MEC Παιανίας στην Αθήνα από 7 έως 9 Απριλίου 2017.
Κατά το τριήμερο της Έκθεσης, πάνω από 35.000 άνθρωποι της φύσης έδωσαν  το μεγάλο ραντεβού προβάλλοντας έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής που είναι το κυνήγι, αναδεικνύοντας τη σχέση των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο χώρο, με την ύπαιθρο και τις αξίες της και κυρίως αποδεικνύοντας πως γύρω από το κυνήγι που αποτελεί για την Ελλάδα μεγάλη πολιτιστική αξία, ζει, αναπνέει και κινείται ένα σημαντικό κομμάτι της πραγματικής οικονομίας (250.000 κυνηγοί).
Πρόκειται για τη μοναδική έκθεση του συγκεκριμένου κλάδου, αντικείμενο της οποίας αποτέλεσαν το κυνήγι, ο αγροτουρισμός και κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την ύπαιθρο.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Πελοπόννησος Α.Ε. Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α.,  επενδύοντας σε μια ολοκληρωμένη τουριστική πολιτική, μέρος της οποίας αποτελεί η υλοποίηση καινοτόμων δράσεων και εναλλακτικών μορφών προβολής του προορισμού, συμμετείχε με ένα εντυπωσιακό θεματικό περίπτερο 90 τ.μ., στο οποίο πραγματοποιήθηκαν δράσεις γαστρονομίας, ενημέρωσης για τον εμπλουτισμό των βιότοπων, προβολής και προώθησης της τοπικής κουλτούρας και ιστορίας, αλλά των ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τον προορισμό, να γευτούν τοπικές παραδοσιακές συνταγές  και να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας  για την τοπική κουλτούρα, την ιστορία και το φιλόξενο περιβάλλον της Πελοποννήσου.
Η συμμετοχή πλαισιώθηκε από ειδική καλλιτεχνική εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική και χορευτικά συγκροτήματα του Μωριά, η οποίαπου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Απριλίου στην κεντρική σκηνή εκδηλώσεων της έκθεσης, επιτυγχάνοντας τη μεγιστοποίηση της προβολής του προορισμού στο ευρύτερο κοινό και στους επισκέπτες της έκθεσης, μέσα από την παράδοση, που αποτελεί  ακόμη ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της περιοχής.
Παράλληλα με τις καλλιτεχνικές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν την δυνατότητα να γευτούν μοναδικές συνταγές με  βάση το κυνήγι και προϊόντα της φύσης.
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν η θεματικήΑντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Δικτύων και Χωροταξίας κα Ντίνα Νικολάκου και ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης και Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίαςκ. Γιώργος Ρουμελιώτης. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων η κα Νικολάκου  απηύθυνε χαιρετισμό, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, τους επισκέπτες  και τους φορείς και τονίζοντας πως ο χώρος της κυνηγεσίας δεν είναι και δεν πρέπει να αποτελεί χώρο αντιπαράθεσης και πως όλες οι πολιτικές πλευρές θα πρέπει να παραδειγματιστούν από τη στρατηγική, το στόχο, τη σωστή προετοιμασία, το πάθος και την αγάπη των κυνηγών γι’ αυτό που κάνουν, ώστε όλα τα παραπάνω να αποτελέσουν τα εργαλεία της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής αναδόμησης της χώρας μας.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος,ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΕΕ κ. Νικόλαος Καραθανασόπουλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Θανάσης Παφίλης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  κ. Γεώργιος Βλάχος, ο βουλευτής  της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Δένδιας.  Στο περίπτερο επίσης ξεναγήθηκαν ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Νίκος Παπαδόδημας, ο Σύμβουλος της  Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος κ. Νίκος Σταθόπουλος, και πλήθος εκπροσώπων κυνηγετικών συλλόγων, οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια για την παρουσία του περιπτέρου, χαρακτηρίζοντάς το ως «στολίδι» που κόσμησε φέτος την έκθεση και εξήραν το έργο και τη διαρκή προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προβολή και ανάδειξη της περιοχής μέσω της εξωστρέφειας.


















Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη