Η Στέγη Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας - ACT στο My Art Box

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και ο καινούργιος χώρος “My art box, by Technohoros”, μας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση κοσμήματος για το 2017, από τις 6 έως και τις 9 Απριλίου. Η Στέγη Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας θα μας μυήσει στα μυστικά του σύγχρονου χειροποίητου κοσμήματος και θα μας ταξιδέψει στις παραδοσιακές τεχνικές της αργυροχρυσοχοΐας. Η έκθεση γίνεται κατά τη διάρκεια του Gallery Walk που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της documenta 14. Καθ’ όλη την διάρκεια της θα παρευρίσκονται πολλοί από τους εικαστικούς, δημιουργούς κοσμημάτων.
Γνωστή για το έργο της και τις προσφορές της στην αργυροχρυσοχοΐα και τη μεταλλουργία, η Στεμνίτσα λειτουργεί ως κέντρο δημιουργίας για πολλούς και ονομαστούς τεχνίτες, οι ο...ποίοι ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα διατηρώντας την πολυετή παράδοση, από τα Μεταβυζαντινά χρόνια μέχρι και σήμερα.
Στην έκθεση, παρουσιάζονται χειροποίητα κομψοτεχνήματα, με πρωτότυπη ματιά, χωρίς όμως να χάνεται η διαχρονικότητα του καλού κοσμήματος, δείχνοντας έτσι ότι η Σχολή Στεμνίτσας έχει να προσφέρει πολύ ταλέντο, γνώση αλλά και φρέσκιες ιδέες στο σύγχρονο ελληνικό κοινό.
Με σκοπό την υποστήριξη της Σχολής, η οποία είναι ενεργή από το 1976, καθηγητές και απόφοιτοι, δημιούργησαν το 2013 την "ACT- Στέγη Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας", καταφέρνοντας να αναδείξουν ,όχι μόνο το διαχρονικό έργο τους ως προς το κόσμημα, αλλά και την ανακήρυξη της Στεμνίτσας Αρκαδίας ως ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα Αργυροχρυσοχοΐας στην Ελλάδα.
Καθηγητές και απόφοιτοι της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας δημιούργησαν το 2013 την "ACT- Στέγη Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας", μια ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π. (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση), με κύριο σκοπό την υποστήριξη της Σχολής και την προώθηση της τέχνης της Αργυροχρυσοχοΐας στη Στεμνίτσα. Με δεδομένες τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώνονται στην εκπαίδευση του κλάδου της Αργυροχρυσοχοΐας η Στέγη επιχειρεί να επιτελέσει επικουρικό εκπαιδευτικό έργο, να προωθήσει και να διοχετεύσει στην αγορά το έργο μαθητών και αποφοίτων, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να υποστηρίξει οικονομικά και όχι μόνο τη λειτουργία και τις δραστηριότητες της Σχολής.
Στις δραστηριότητες του καταστατικού της "Στέγης" συγκαταλέγονται ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η εμπορία κοσμημάτων, η συνεχής επιμόρφωση των μελών του, με τη διοργάνωση μαθημάτων, σεμιναρίων, ημερίδων, καθώς και η δημιουργία Αργυροχρυσοχοϊκής Βιβλιοθήκης, αλλά και η έκδοση βιβλίων, φυλλαδίων και λοιπού έντυπου υλικού

Ωράριο λειτουργίας:

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 12:00 – 21:00
Κυριακή: 12:00 – 19:00

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη