Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΔ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΙΑΝ. 2017 ΚΑΙ ΦΕΒ. 2017. ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασφαλισμένους, παρατείνει την προθεσμία υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, καθώς και την προθεσμία καταβολής εισφορών μηνός Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών) έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.

Αντίστοιχα ορίζει την Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών μισθολογικής περιόδου Φεβρουαρίου 2017 και καταβολής εισφορών μηνός Φεβρουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών).

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά από επικοινωνία που είχε με τα κεντρικά γραφεία Τρίπολης του ΕΦΚΑ ενημερώνει τα μέλη του ότι για την πληρωμή του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου θα χρησιμοποιηθεί το ίδιο ειδοποιητήριο που στάλθηκε από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

ΝΕΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Επίσημη πρεμιέρα σήμερα για το νέο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων που υπόσχεται ελέγχους εξπρές και αποκάλυψη εστιών φοροδιαφυγής. Από το εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα διασταύρωσης των καταθέσεων και των εισοδημάτων, το οποίο θα παρουσιαστεί σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, θα «περάσουν» περίπου 1,2 εκατ. ΑΦΜ που εμφανίζονται στα 65 cd που έχει το υπουργείο Οικονομικών, με τα αποτελέσματα να βγαίνουν σε διάστημα ακόμα και δύο ημερών.

 

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ

Στη Βουλή κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομίας το νομοσχέδιο για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων, προκειμένου να ακολουθήσει την προβλεπόμενη νομοθετική διαδικασία για την ψήφισή του. Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα ένταξης σε όλες τις επιχειρήσεις, ακόμη και τις ατομικές, με οφειλές πάνω από 20.000 ευρώ και τη δυνατότητα εξόφλησης χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και σε 120 μηνιαίες δόσεις.

 

 

 

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, προγραμματίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το 2017.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, www.arcadianet.gr, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις εκθέσεις και το ύψος επιδότησης.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη