Ο μικρός πρόσφυγας πέρασε στην Τρίπολη απίστευτα μηνύματα!

Η Θεατρική Ομάδα ΔΡΑΣΤΕΣ σε συνεργασία με το Παράρτημα Τρίπολης του ΕΑΠ παρουσίασαν σήμερα για 2η μέρα την παράσταση «Το αγόρι με τη Βαλίτσα», στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο.

Αρκετός κόσμος πήγε να δει την παράσταση ανάμεσα σε αυτούς και παιδιά.
Ήταν πραγματικά πολύ καλή με τον πρωταγωνιστή να μας εντυπωσιάζει !

«Το Αγόρι με τη Βαλίτσα»  έχει θέμα το προσφυγικό, προβάλλοντας την πραγματικότητα των «ασυνόδευτων παιδιών» του 21ου αιώνα, με τρόπο ρεαλιστικό, χωρίς υπερβολές και μελοδραματισμούς. Αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού, του Ναζ, ο οποίος εγκαταλείπει την εμπόλεμη πατρίδα του και ξεκινάει για το Βερολίνο, όπου ζει ο αδερφός του. Ταξιδεύει με νοερό του σύντροφο τον επικό ήρωα των παιδικών του χρόνων, τον Σεβάχ τον θαλασσινό και ζει τις δικές του περιπέτειες μαζί με την Κρίσια, ένα κορίτσι που γνωρίζει τυχαία σε ένα λεωφορείο. Μετά από πολλές δυσκολίες και κινδύνους, καταφέρνει να φτάσει «στην άλλη μεριά του κόσμου» και να βρει τον αδερφό του.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθηκε στα πλαίσια του Project P.R.E.S.S. (PROVISION OF REFUGEE EDUCATION AND SUPPORT SCHEME), το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προκειμένου να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές και ενταξιακές ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα.Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου