Προστασία των ΑμεΑ μπροστά στη διαπραγμάτευση

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου, μεταφέροντας την αγωνία των ατόμων με αναπηρία, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  δηλώνει σε επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, ότι συντάσσεται με το πλαίσιο των μέτρων που πρέπει να ληφθούν άμεσα κατά τη διαπραγμάτευση των μέτρων και των αντιμέτρων, και που προτείνει η  ΕΣΑΜΕΑ, στην με αρ. πρωτ.  642/25-04-2017  ανοιχτή επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό της χώρας.
Πρέπει να αντιληφθεί η κυβέρνηση, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, δεν αντέχουμε αυτά τα μέτρα, τα οποία πλήττουν τα κοινωνικά μας δικαιώματα και μας δημιουργούν   συνθήκες κοινωνικής περιθωριοποίησης.  Πολλά άτομα με αναπηρία δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε  στις άμεσες προσωπικές και κοινωνικές μας  υποχρεώσεις και ανάγκες. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες περικοπές. 
Η ΠΟΜΑμεΑ θα βρίσκεται σε εγρήγορση και από κοινού με την Ε.Σ.ΑμεΑ και με όλους τους φορείς-μέλη της,  και  θα αγωνιστεί για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, για μια ζωή με ποιότητα και αξιοπρέπεια.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη