Χωρίς Παιδιατρικές Κλινικές λειτουργούν τα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου

ΠΙΣ: Χωρίς Παιδιατρικές Κλινικές λειτουργούν τα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου
 
Αθήνα
Ελλείψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, ειδικευομένων, καθώς και υγειονομικού υλικού, διαπίστωσε η αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο στο Άργο και το Ναύπλιο. Τα δύο νοσοκομεία, μάλιστα, λειτουργούν χωρίς Παιδιατρικές Κλινικές, με αποτέλεσμα τα παιδιά που χρειάζονται νοσηλεία να διακομίζονται σε νοσοκομεία όμορων ή στην Αθήνα.

Ειδικότερα, το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχαήλ Βλασταράκος συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδος Δήμητρα Στεφανοπούλου επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο του Ναυπλίου, όπου συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη με τους διευθυντές της Ιατρικής Υπηρεσίας, τους εκπροσώπους των Ιατρικών Φορέων Υπηρεσιών Υγείας, των Νοσοκομείων Ναυπλίου και Άργους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Ο Διοικητής και ο Αναπληρωτής Διοικητής απουσίαζαν, για υπηρεσιακούς λόγους στο Υπουργείο Υγείας.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΙΣ μετέβη στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου στο Ναύπλιο, όπου έγινε συζήτηση με τους ιατρικούς φορείς, και τονίστηκε η αποδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι ελλιπείς συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και οι μεγάλες συμμετοχές των ασθενών στη ΠΦΥ. Μάλιστα, σημειώθηκε ότι τα νοσοκομεία επιβαρύνονται σημαντικά με τα περιστατικά ΠΦΥ, ελλείψει οργανωμένου συστήματος.
«Οι χαμηλοί μισθοί των γιατρών, οι χαμηλές αποδοχές των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ παρόχων υπηρεσιών υγείας, η εξόντωση των εργαστηριακών γιατρών με το απαράδεκτο clawback και rebate και την υποκοστολόγηση των ιατρικών πράξεων, επηρεάζουν αρνητικά τους δείκτες περίθαλψης», υπογράμμισε ο κ. Βλασταράκος.

health.in.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη