O Δήμος Σάμου και το 2017 στην Έκθεση "Ελλάδος Γεύση"

Ο Δήμος Σάμου στην Έκθεση "Ελλάδος Γεύση" και το 2017

Ο Δήμος Σάμου συμμετέχει στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που πραγματοποιείται απο τις 18 έως τις 21 Μαΐου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών παραγωγών, της γαστρονομίας, του τουρισμού & του πολιτισμού του!
Τοπικοί παραγωγοί και επιχειρήσεις ταξιδεύουν στην Αθήνα και την έκθεση ¨Ελλάδος Γεύση» για δεύτερη χρονιά με σκοπό να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να αναδείξουν τις γεύσεις του νησιού.
Ο Δήμος Σάμου στην προσπάθεια του να αναδείξει τις ομορφιές και τον πολιτισμό του τόπου, θα μας ταξιδέψει στο νησί του μέσα από το περίπτερο του, στο χώρο της Έκθεσης!
Στο Ανατολικό Αιγαίο, στο μεταίχμιο Δύσης και Ανατολής, η Σάμος περιμένει εγκάρδια τον επισκέπτη για να τον μυήσει στα μυστικά της. Ορεινή, μυστηριώδης μα και φιλόξενη, γνωστή από την αρχαιότητα, η Σάμος είναι το όγδοο σε μέγεθος ελληνικό νησί. Με φανταστική ακτογραμμή και μοναδικές παραλίες, καταπράσινο φυσικό τοπίο με δάση, αμπέλια, αρχαίους ελαιώνες και πανέμορφα χωριουδάκια, διάσπαρτα στις βουνο-πλαγιές της.Η λαμπρή ιστορία και οι ζωντανές παραδόσεις, η ποικιλία πολιτιστικών δρώμενων, οι φιλόξενοι κάτοικοι, τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και η ιδιαίτερη κουζίνα της, θα σας συνεπάρουν.
Η Σάμος είναι γενέτειρα σημαντικών προσωπικοτήτων του αρχαίου
κόσμου: του φιλόσοφου Επίκουρου, του θεμελιωτή της ηλιοκεντρικής θεωρίας Αρίσταρχου, αλλά και του μεγάλου φιλόσοφου και μαθηματικού, Πυθαγόρα. Ο Ηρόδοτος και ο Αίσωπος έζησαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο νησί, ενώ σύμφωνα με τη μυθολογία, στη Σάμο γεννήθηκε η θεά Ήρα.Από την αρχαιότητα η Σάμος ήταν νησί πλούσιο και αυτάρκες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη