ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ 10.30 π.μ.

ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΤΡΙΟ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΗ ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 μ.μ.


Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Η επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ κλιμακώνεται με μοναδικό στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου με μόνιμα θύματα τους εργαζόμενους. Στα νέα αντεργατικά μέτρα συμφωνούν και τα πολιτικά στηρίγματα του κεφαλαίου, οι υπερασπιστές της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, που ψήφισαν από κοινού το 3ο μνημόνιο, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι, έχοντας και τη στήριξη της Ένωσης Κεντρώων.

Μέσα σε όλα και η κατάργηση της Κυριακής Αργίας που ήταν και είναι πάγιο αίτημα των πολυεθνικών και όλων των μεγαλεμπόρων. Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής έρχεται να υλοποιήσει τις διαχρονικές απαιτήσεις των μονοπωλίων για βαθιές ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για μέγιστη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις εργασίας, με απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Δίπλα στα προηγούμενα μέτρα που έχουν ψηφιστεί και υλοποιούνται (αντιασφαλιστικός νόμος, φοροεπιδρομή, περικοπές κρατικού προϋπολογισμού για λαϊκές ανάγκες), έρχονται νέα αντεργατικά μέτρα, που δεν θα είναι τα τελευταία.

 Έχουν συμφωνήσει και θα προχωρήσουν:

* Στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που θα επιβαρύνει με αύξηση της φορολογίας μισθωτούς και συνταξιούχους και θα φέρει νέα δραματική μείωση του ήδη πενιχρού εισοδήματος.
* Σε νέες μειώσεις σε μισθούς, σε νέες μειώσεις στις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, με ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με τον υποκατώτερο μισθό, με μόνιμους «κόφτες».
* Στην αύξηση της ανεργίας με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
* Σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.
* Στο τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία με αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο.
* Στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς ζούγκλας για τους εργαζόμενους, φορολογικό παράδεισο κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο.

Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα εξαπάτηση με «τα μέτρα και αντίμετρα»!

Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ την οποία βιώνουν καθημερινά χιλιάδες συνάδελφοι: μισθοί πείνας,  ανασφάλιστη εργασία,  πληρωμές μετά από 2-3 ακόμα και 6 μήνες, εξαντλητικά ωράρια, συνθήκες εργασίας που θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία μας, την ώρα που οι μεγαλοεργοδότες μετράνε συνεχώς νέα κέρδη. 

17 Μάη να κόψουμε το χαμόγελο σε όσους μας τσακίζουν τη ζωή.

 Να πάρουμε αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε μαγαζί και αποθήκη. Να μη συνεχίσουμε στο δρόμο της ατομικής λύσης, ο καθένας για τον εαυτό του. Όλοι οι εργαζόμενοι, έλληνες και ξένοι, έχουμε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ανάγκες. 

Η οργάνωση της απεργίας στις 17 Μάη θα είναι ένα πρώτο βήμα. Η συμμετοχή μας θα δώσει δύναμη στον αγώνα μας, στα αιτήματα μας.
 Κάνουμε δικιά μας υπόθεση την απεργία και είμαστε σε ετοιμότητα για νέα απεργιακή απάντηση όποτε και να φέρουν τα μέτρα προς ψήφιση.

Αγωνιζόμαστε για:

* Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
* Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
* Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
* Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
* Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
* Κατώτερος μισθος 751 Ευρώ.
* Τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ 10.30 π.μ.

ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΤΡΙΟ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΗ ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 μ.μ.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Τηλ. Επικοινωνίας: 6989510406, 6984405457

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου