ΟΑΕΔ: ΜΕΙΩΣΗ 1,92% ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το ΤΕΕ Πελοποννήσου διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΗΜΑ)» Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, ώρα έναρξης 17:00. 
Αίθουσα εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη)

ΕΦΚΑ: ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Ο ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
O συμψηφισμός των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών με βάση το εισόδημα του 2016 θα γίνει από Σεπτέμβριο.  Όσοι πλήρωσαν περισσότερα ή όσοι κατέβαλαν μικρότερες εισφορές θα πρέπει να περιμένουν μερικούς μήνες ακόμη για να δουν τι τελικά θα πληρώσουν, τι θα τους επιστραφεί ή τι θα πρέπει να δώσουν επιπλέον.

ΟΑΕΔ: ΜΕΙΩΣΗ 1,92% ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ
 Κατά 1,92% μειώθηκαν τον Μάρτιο φέτος οι εγγεγραμμένοι άνεργο στα μητρώα του ΟΑΕΔ σε σύγκριση με το Φεβρουάριο. Το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 20,59% οι επιδοτούμενοι άνεργοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού και την αύξηση των επιδοτούμενων ανέργων κατά 20,59% κατά το ίδιο διάστημα καταγράφουν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Τ Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας για τον μήνα Μάρτιο 2017, ανήλθε σε 918.181 άτομα. Από αυτά 506.447 (ποσοστό 55,16%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 411.734 (ποσοστό 44,84%) για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 350.771 (ποσοστό 38,20%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 567.410 (ποσοστό 61,80%). 

ΣΕΒ : Η ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΙΑΣΩΖΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 1 στους 10 εργαζόμενους στην Ελλάδα απασχολείται με μερική απασχόληση ενώ στην ΕΕ-28 2 στους 10). Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ στη μεταποίηση τα ποσοστά της μερικής απασχόλησης είναι χαμηλά, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού με βάρδιες στην παραγωγική διαδικασία δεν ευνοεί την εργασία με μερική απασχόληση. Ο ΣΕΒ πάντως εκτιμά πως «στην Ελλάδα της κρίσης και της μεγάλης ανεργίας, η μερική απασχόληση αποτελεί μία διέξοδο για επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε μια δύσκολη οικονομική
συγκυρία δραματικής πτώσης του τζίρου, και που η παραγωγική τους διάρθρωση επιτρέπει αντίστοιχο προγραμματισμό για τις θέσεις εργασίας». Ωστόσο, ο ΣΕΒ επισημαίνει πως η δυσάρεστη εξέλιξη είναι ότι σε κάποιους τομείς της αγοράς, ιδιαίτερα στις λιγότερο οργανωμένες επιχειρήσεις, αναπτύσσονται παράλληλα πολλές φορές, πρακτικές της αδήλωτης ή μερικά αδήλωτης εργασίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη