Ο κανόνας του εσώρουχου. Τον γνωρίζουν τα παιδιά σας;

Χθές στην γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης την οποία διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Τρίπολης .

Γονείς με τα παιδιά τους ήρθαν να ακούσουν την Βουλευτή Έλενα Ράπτη η οποία είναι η συντονίστρια της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα .

Χαιρετισμό απεύθυνε ο βουλευτής Κ. Βλάσης ενώ συμμετείχαν η κ. Γκιτάκου - Δικηγόρος και η κ. Καραθανάση - Ψυχολόγος.

Η παρουσίαση εντυπωσίασε το κοινό κυρίως τα παιδιά που έμαθαν τον κανόνα του εσώρουχου.

Σύμφωνα με στοιχεία, 1 στα 5 παιδιά στην Ευρώπη έχουν πέσει θύματα κάποιας μορφής σεξουαλικής βίας, η οποία μπορεί να πάρει πολλές μορφές: σεξουαλική κακοποίηση μέσα στον οικογενειακό κύκλο, παιδική πορνογραφία και πορνεία, διαφθορά, προσέγγιση μέσω Διαδικτύου και σεξουαλική επίθεση από συμμαθητές.
Η εκστρατεία «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», που συντονίζεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει δύο βασικούς στόχους:
α) Να επιτύχει την υπογραφή, επικύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση, η οποία προβλέπει την ποινικοποίηση όλων των μορφών σεξουαλικής κακοποίησης και τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την εκπαίδευση ατόμων που εργάζονται με παιδιά αλλά και τα ίδια τα παιδιά για το θέμα, παρέχοντας ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους καθώς και τις μεθόδους προστασίας.
β) να εξοπλίσει τα παιδιά, τις οικογένειες, τους φροντιστές και τις κοινωνίες γενικότερα με τη γνώση και τα εργαλεία για την πρόληψη και καταγγελία της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών, αυξάνοντας έτσι την ευαισθητοποίηση για την έκτασή της.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου