Βραβεύτηκε ο Αρκάς Στ. Δέμος στην Τρίπολη

Σήμερα στην ημερίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας βραβεύτηκε ο επιχειρηματίας Αρκάς Σταύρος Δέμος, ιδιοκτήτης της DEMO ABEE φαρμακοβιομηχανίας.

ο κ. Δέμος συγκινημένος ανέφερε ότι είναι περήφανος που κατάγεται από την Αρκαδία και χαίρεται που τον τιμούν.

Η αίθουσα του Πνευματικού ήταν γεμάτη από κόσμο, φαρμακοποιούς, γιατρούς και άλλους επαγγελματίες του χώρου.

Ο Σταύρος Δέμος γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας από πατέρα Αρκά και μητέρα Μικρασιάτισσα. Σπούδασε οικονομικά στην Ανωτέρα Βιομηχανική Σχολή (σήμερα Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιώς), και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Φαρμακευτική Σχολή, όπου έλαβε το πτυχίο της Φαρμακευτικής. Από τα φοιτητικά του χρόνια, είχε το όραμα της δημιουργίας της δικής του Βιομηχανικής μονάδας.

Το 1965 άνοιξε φαρμακείο στην Κοινότητα Παπάγου ενώ το 1966 ίδρυσε την ατομική επιχείρηση «ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΜΟΣ Φαρμακευτικά Προϊόντα». Το 1968 ίδρυσε την ετερόρρυθμη εταιρεία «ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΜΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» Παραγωγή και Εμπορία Φαρμακευτικών Προϊόντων. Οι δύο αυτές επιχειρήσεις συγχωνεύτηκαν το 1973 και ιδρύθηκε η «DEMO Aνώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Φαρμάκων» η οποία λειτουργεί μέχρι σήμερα.
Για την επιστημονική και την κοινωνική του προσφορά, έχει βραβευτεί κατά καιρούς με περισσότερες από 22 διακρίσεις. Μέχρι σήμερα η φαρμακοβιομηχανία που ίδρυσε ο Σταύρος Δέμος αποτελεί την πρώτη και μοναδική μονάδα παραγωγής πλαστικής αμπούλας στην Ελλάδα και επίσης την πιο σύγχρονη μονάδα παραγωγής ορών στη χώρα. Η DEMO είναι πρώτη σε πωλήσεις στη νοσοκομειακή αγορά της Ελλάδας, ενώ περισσότερα από 1.500 σκευάσματα εξάγονται σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η DEMO είναι επίσημος προμηθευτής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Οι 3 παραγωγικές μονάδες της DEMO, οι 21 γραμμές παραγωγής και οι 24 γραμμές συσκευασίας, σε συνδυασμό με τις υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την καθιστούν μία από τις κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης. Επιπροσθέτως το Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου, που δημιούργησε η εταιρεία το 2005, είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο στην Ελλάδα. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 850 άτομα από 500 που απασχολούσε το 2011, στην αρχή της κρίσης στην Ελλάδα. Αξιοσημείωτη είναι η ίδρυση εντός του χώρου του εργοστασίου σύγχρονου ιατρείου για τις ανάγκες του προσωπικού αλλά και γυναικολογικού ιατρείου για την κάλυψη των αναγκών του γυναικείου προσωπικού που ανέρχεται στις 450 γυναίκες εργαζόμενες. Η ενέργεια αυτή αποτελεί Πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία στο χώρο των εταιρειών.
Την τελευταία τριετία έχει ξεκινήσει μία επένδυση αξίας 35 εκατ. ευρώ για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων και την επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής φαρμάκων και αποθήκευσης. Εντός του 2017 ξεκινούν οι εργασίες για την 4η μονάδα παραγωγής στο Κρυονέρι, όπου η DEMO ήδη εδράζει.




























Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη