Στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του Παλαιού Γυμνασίου Λεωνιδίου

Αρκαδία: Στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του Παλαιού Γυμνασίου Λεωνιδίου
Στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» εντάσσεται, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το έργο κατασκευής «Κέντρου εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για τη διαχείριση αποθέματος βιόσφαιρας Ανατολικής Πελοποννήσου», με συνολικό προϋπολογισμό 1.725.000,00 ευρώ.
Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει την επισκευή και αποκατάσταση του Παλαιού Γυμνασίου Λεωνιδίου μέσω βιοκλιματικών παρεμβάσεων, καθώς και την επανάχρησή του ως κτιρίου πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τη διαχείριση του αποθέματος βιόσφαιρας ανατολικής Πελοποννήσου. Όσον αφορά το κτίριο πρόκειται για ένα τριώροφο νεοκλασικό του όψιμου 19ου αιώνα, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής της Τσακωνιάς, που επί σειρά ετών λειτούργησε ως σχολικό κτίριο.
Το έργο θα συμβάλλει στο να καταστεί μια συγκεκριμένη υποδομή επισκέψιμη από το κοινό και να αποτελέσει πυρήνα εκπαιδευτικής δραστηριότητας περιφερειακής, διαπεριφερειακής ή και εθνικής σημασίας, στην ενθάρρυνση της εξωστρέφειας του τοπικού πληθυσμού, στην ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Πελοποννήσου, στον έμμεσο εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος καθώς και στην προώθηση της περιβαλλοντικής ευσυνειδησίας και ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης και ανάδειξης του αποθέματος βιόσφαιρας και φυσικών πόρων της Ανατολικής Πελοποννήσου. 
Με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ αναμένεται το επόμενο διάστημα και η δημοπράτησή του. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης της πράξης είναι η Αναπτυξιακή Πάρνωνα ενώ χρονικός στόχος για την υλοποίησή της ορίστηκε για τις 31/12/2023. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ένταξη της πράξης στο ΕΣΠΑ πατήστε εδώ.

Ypodomes.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη