ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 
10 + 1 Προτεραιότητες για Μικρό-μικρές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
και Οικογενειακές Επιχειρήσεις
Με γνώμονα τη μεγάλη σημασία της σωστής οργάνωσης και της διοίκησης  για τη λειτουργία των επιχειρήσεων του σήμερα, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για τις «Προτεραιότητες των  Μικρών  και Μικρομεσαίων  Οικογενειακών Επιχειρήσεων » τα οποία έχουν ως στόχο να δώσουν πρακτικές γνώσεις και αποτελεσματικές λύσεις σε όλα τα καθημερινά θέματα, με πρακτικά παραδείγματα, μελέτες περίπτωσης και …. γνωστές δοκιμασμένες συνταγές για επιτυχίες. 
Το πρώτο σεμινάριο διεξάχθηκε τη Δευτέρα 8 Μαΐου, 5 μ.μ.-9.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21. Τα επόμενα σεμινάρια, θα διεξάγονται κάθε δεύτερη Δευτέρα ή Τετάρτη.
Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες για τα σεμινάρια. 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΟΣΕΩΝ ΡΥΘΜΙΣΗΣ Ν.4305/2014 ΣΤΟΝ "ΑΤΟΜΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ"
Οι δόσεις ρύθμισης Ν.4305/2014 απεικονίζονται στη διαδικτυακή υπηρεσία Ατομικός Λογαριασμός Ασφαλισμένου.
Ο Οργανισμός καλεί τους ασφαλισμένους που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση, να εγγραφούν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του τ. ΟΑΕΕ www.oaee.gr και να ενημερωθούν για την “πορεία” της ρύθμισής τους και το ακριβές ποσό της τρέχουσας ή καθυστερούμενης δόσης που πρέπει να καταβάλουν την 22.5.2017 μέσω πάγιας εντολής (Ατομικός Λογαριασμός Ασφαλισμένου → Ρυθμίσεις).
Για την απρόσκοπτη καταβολή των δόσεων, προτείνονται:
* Πίστωση των Τραπεζικών λογαριασμών από την Παρασκευή 19.5.2017
* Επαρκές όριο ανάληψης για την εξόφληση του ποσού δόσης ή δόσεων, με ενδεχόμενη επιβάρυνση καθυστέρησης

ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 1,735 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ
Πρωτογενές πλεόνασμα 1,735 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2017 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,906 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2016 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 798 εκατ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα οποία το Α' τετράμηνο 2017, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 1,333 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 973 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016 και στόχου για έλλειμμα 2,042 δισ. ευρώ.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
Όλες τις Κυριακές από το Μάιο έως τον Οκτώβριο – εκτός από μία τον Αύγουστο – θα επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων σε επιλεγμένες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή. Θα αφορά τις εξής περιοχές: Δήμος Αθηναίων, μέρος του ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης, μέρος της εμπορικής περιοχής γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, μέρος του παραλιακού μετώπου στον Νότιο Τομέα Αθηνών (επιλεγμένες περιοχές σε Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Ελληνικό, Γλυφάδα) και μέρος της εμπορικής περιοχής γύρω από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.


ΕΦΚΑ: ΕΩΣ 31 ΜΑΪΟΥ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
Αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι εισφορές Απριλίου 2017 των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Τετάρτη 31-05-2017. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή). Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

To Οικονομικό – Επιχειρηματικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας δεν θα σας σταλεί τη Δευτέρα 22 Μαΐου λόγω τοπικής αργίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη