ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ




ΣΗΜΕΡΑ,ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΪΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ MARKETING ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network,  για τα διαδραστικά σεμινάρια, «Marketing και Εξωστρέφεια» με έμφαση στις Προτεραιότητες των  Μικρών  και Μικρομεσαίων  Οικογενειακών Επιχειρήσεων έτυχε μεγάλης αποδοχής από τα μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας που τα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, τη Δευτέρα 8 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Σήμερα, Τετάρτη 31 Μαΐου στις 5 μ.μ.-9.30 μ.μ., , θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο σεμινάριο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21.
Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες για τα σεμινάρια και να συμπληρώσετε on line τη συμμετοχή σας. 


ΥΠ.ΟΙΚ.: ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Την επιβολή προστίμων από 500-1.000 ευρώ για μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση αποδείξεων ή τιμολογίων και στις επιχειρήσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν υπάγονται στον ΦΠΑ, όπως τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και οι γιατροί, προβλέπουν, μεταξύ πολλών άλλων, οι διατάξεις ενός νέου πολυνομοσχεδίου που κατέθεσαν στη Βουλή 10 υπουργοί και μια υφυπουργός. Επιπλέον, με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου αναστέλλεται για δύο ακόμη χρόνια, για το 2017 και το 2018, η εφαρμογή του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για τα αγροτεμάχια.

ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ
Πότε «πέφτει» η ημέρα του Αγίου Πνεύματος 2017 – Ποιες είναι οι επόμενες αργίες
Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου «πέφτει» φέτος η ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά τη συγκεκριμένη ημέρα.
Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, και εκτός εξαιρέσεων που προβλέπονται, θα προσέλθουν κανονικά στη δουλειά τους, δικαιούμενοι το ημερομίσθιό τους. Επίσης σε διάφορες περιοχές της χώρας εθιμοτυπικά καταστήματα παραμένουν κλειστά.
Όσοι εργαζόμενοι δεν προσέλθουν στην εργασία τους (αδικαιολόγητα) δεν δικαιούνται το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής το οποίο και θα αφαιρεθεί από τις αποδοχές τους. Στην περίπτωση που οι ημερομίσθιοι που δεν εργαστούν, δεν δικαιούνται αμοιβή αφού δεν ορίζεται με διάταξη νόμου η πληρωμή του ημερομισθίου σε μη εξαιρέσιμες αργίες. Στο Δημόσιο, αντίθετα, έχει ορισθεί ως επίσημη ημέρα αργίας.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΩΣ ΤΟ 2018 Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΌ ΕΝΦΙΑ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ
Συνεχίζεται ως το 2018 η απαλλαγή των αγροτεμαχίων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με διάταξη σε φορολογικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος σήμερα στη Βουλή. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η συνέχιση της απαλλαγής των αγροτεμαχίων (εκτός σχεδίου και οικισμού εκτάσεων) για άλλα δυο χρόνια από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.
 Ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης προέβλεπε την επιβολή συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια από το 2016, ωστόσο ανεστάλη η εφαρμογή του φόρου λόγω πολύ μεγάλων τεχνικών προβλημάτων στον υπολογισμό της αξίας των αγροτεμαχίων που θα προσμετρούνταν στο συμπληρωματικό φόρο.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΩΣ 1000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
Τα 1000 ευρώ θα φθάνουν τα πρόστιμα για μή έκδοση αποδείξεων σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν υπάγονται σε ΦΠΑ, όπως οι γιατροί, τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, σύμφωνα με διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Συγκεκριμένα το πρόστιμο ανέρχεται σε 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο σε περίπτωση που ο ελεγχόμενος είναι υπόχρεος τήρησης απλογραφικού λογιστικού συστήματος και σε 1.000 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο σε περίπτωση που ο ελεγχόμενος είναι υπόχρεος τήρησης διπλογραφικού φορολογικού συστήματος. Οι περιπτώσεις επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών στις οποίες αφορούν τα πρόστιμα αυτά είναι κυρίως τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και οι γιατροί, δύο κατηγορίες επιχειρηματικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων οι οποίες δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ και για τις οποίες επί 2,5 χρόνια δεν προβλεπόταν η επιβολή προστίμων. Επίσης προβλέπεται επιβολή προστίμου 100 ευρώ σε κάθε περίπτωση κατά την οποία επιχείρηση ή ελεύθερος επαγγελματίας δεν εξοφλεί με πλαστικό χρήμα ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής τιμολόγια ή άλλα παραστατικά πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών συνολικής αξίας άνω των 500 ευρώ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη