Πρόσκληση για Κινηματογραφικά Σεμινάρια στην Τρίπολη

Τελευταία ανακοίνωση για τα κινηματογραφικά εργαστήρια
Την επόμενη εβδομάδα Παρασκευή 26 έως και Κυριακή 28 Μαΐου 2017 θα ξεκινήσουν τα  κινηματογραφικά εργαστήρια
Κάντε την αίτηση σας έως 20 Μαΐου 2017 – δεν θα δοθεί παράταση.

Το Arcadian Screenings διοργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια κινηματογραφικού εγγραμματισμού με σκοπό την δημιουργία ντοκιμαντέρ και την καταγραφή μαρτυριών με χρήση οπτικοακουστικών μέσων.
Για το 2017 οργανώνεται νέο σεμινάριο με σκοπό την παραγωγή ταινιών και την προβολή τους στο Φεστιβάλ Arcadian Screenings τον Φεβρουάριο 2018.
Το σεμινάριο θα γίνει στην Τρίπολη 26-28 Μαΐου 2017 στις εγκαταστάσεις του 4ου Λυκείου Τρίπολης.  Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται κάνοντας κλικ στη εδώ: φόρμα  
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ηλικίας 15 ετών και άνω. 
Αιτήσεις θα γίνουν δεκτές έως τις  20 Μαΐου.
Θα δοθεί προτεραιότητα στις αιτήσεις που θα αναφέρουν την ιστορία ή το σύγχρονο γεγονός που θέλουν να κινηματογραφήσουν καθώς επίσης και τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν στο ντοκιμαντέρ. Ειδικά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους προβλέπεται η δυνατότητα συμμετοχής τους είτε από το 1ο σεμινάριο του Μαΐου είτε και από το δεύτερο – Οκτώβριος. 
Τα επόμενα σεμινάρια θα γίνουν τον Οκτώβριο 2017, το Δεκέμβριο 2017 και ειδικά για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων θα οργανωθεί και τέταρτο εργαστήριο στον Ιανουάριο 2018. 
Στα σεμινάρια κινηματογραφικού εγγραμματισμού διδάσκουν εκπαιδευτές εξειδικευμένοι στην επιμόρφωση νέων για την παραγωγή ταινιών και λήψη μαρτυριών. Η εκπαιδευτική ομάδα αποτελείται από τους: Κώστα Σπυρόπουλο, Παναγιώτη Ράππα, Μάρκο Γκαστίν, Άγγελο Κοβότσο, Χρόνη Θεοχάρη, Θεοδωρέλο Ευάγγελο και Γιώργο Μαντά.
Η εκπαιδευτική μεθοδολογία εφαρμόζεται από το εκπαιδευτικό ινστιτούτο StoryDoc και προβλέπει την διεξαγωγή 3 εργαστηρίων διάρκειας 3 ημερών έκαστο. Κάθε εργαστήριο διεξάγεται τουλάχιστον ένα μήνα μετά τη λήξη του προηγουμένου και ενδιαμέσως παρέχεται online εκπαίδευση και προσωπικές επαφές του Διευθυντή σπουδών.   Το σεμινάριο-εργαστήριο έχει ως στόχο την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για τη παραγωγή ντοκιμαντέρ, αλλά και την ίδια την παραγωγή με χρήση μέσων κινηματογραφήσεως, ηχοληψίας και μοντάζ. 1. Την πρόοδο των εργασιών επιβλέπουν 6 εκπαιδευτές, οι οποίοι, εκτός από την επιτόπου διδασκαλία, θα παρέχουν υπηρεσίες e-learning (επικοινωνία μέσω video conference και ανταλλαγή emails) στα διαστήματα που μεσολαβούν μεταξύ του ενός και του επομένου σεμιναρίου φυσικής εκπαίδευσης. 2. Ενδιάμεση εκπαιδευτική λειτουργία. Μετά το πρώτο και μετά το δεύτερο σεμινάριο ο διευθυντής σπουδών του σεμιναρίου έχει επί διήμερο και επί τόπου προσωπικές συναντήσεις με όλους τους εκπαιδευομένους ώστε να ελέγχει την αφομοίωση των εξ αποστάσεως παρεχομένων εκπαιδευτικών συμβουλευτικών, να επιλύει προβλήματα και δίνει κατευθύνσεις, 3. Στους εκπαιδευομένους παρέχονται εκ περιτροπής μηχανές λήψεων και εξοπλισμός γυρισμάτων, software editing και αναλώσιμα. Τα σεμινάρια συνδυάζονται με υποδειγματικές προβολές ντοκιμαντέρ, ανοικτές στο κοινό της πόλης με ελεύθερη είσοδο. Τα σεμινάρια παρακολουθούν και φοιτητές, μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και εκπαιδευτικοί με στόχο, παράλληλα με τους νέους να επιμορφώνονται, ως εκπαιδευτές, οι καθηγητές των Γυμνασίων και των Λυκείων ώστε η δράση να έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.
 Εκπαιδευτικό υλικό: Το εκπαιδευτικό υλικό παρέχεται από την «Ιστορικό Ντοκιμαντέρ» για τους εκπαιδευομένους νέους και τους εκπαιδευτικούς και θα περιλαμβάνει: α) Εγχειρίδιο E-BOOK με άρθρα και video-διαλέξεις από σκηνοθέτες και Πανεπιστημιακούς για κάθε θέμα του σεμιναρίου, σχετικό με τις τεχνικές λήψης μαρτυρίας, τεχνικής συνέντευξης, προετοιμασίας. β) Γραπτές οδηγίες για την ορθή χρήση της κάμερας και των ηχοληπτικών τεχνικών. γ) Γραπτές οδηγίες για το editing. δ) DVD με υποδειγματικές προφορικές μαρτυρίες, και αφηγήσεις σε ντοκιμαντέρ. ε) Οδηγός και υλικό best practices.
Τεχνικός εξοπλισμός Στον τεχνικό εξοπλισμό, οι διδάσκοντες εκπαιδεύουν τους συμμετέχοντες στη χρήση μηχανημάτων λήψεων τα οποία θα τους προσφερθούν δωρεάν αλλά και άλλων μέσων όπως είναι ερασιτεχνικές κάμερες και κινητά τηλέφωνα προκειμένου για την καταγραφή των προφορικών μαρτυριών.
Ο 1ος κύκλος διεξήχθη από τον Φεβρουάριο έως τον Δεκέμβριο 2016. Πήραν μέρος 87 άτομα και δημιουργήθηκαν 9 ταινίες (δείτε τις ταινίες στο link: http://www.arcadianscreenings.gr/index.php/el/movies-el)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη