ΠΑΜΕ:Για τις Εκλογες του ΕΚ Αρκαδίας

Τρίπολη 08/05/2015
Μέσα σε συνθήκες όπου είχαν πάρει φωτιά οι μηχανισμοί πίεσης και χειραγώγησης του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, η ΔΑΣ, η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας κατάφερε να αυξήσει τις ψήφους της και να διατηρήσει τις έδρες της στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Τελικά η εφορευτική επιτροπή δεν έφερε καν σαν θέμα τη νομιμοποίηση ενός αντιπροσώπου από το σωματείο ΕΕΤΕ ΟΤΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ επειδή όπως είπε δεν τακτοποιήθηκε οικονομικά μέχρι την ημερομηνία που είχε θέσει για την οικονομική και διοικητική τακτοποίηση των σωματείων, αλλά λίγες μέρες μετά. Αυτή της την αυστηρότητα παρόλα αυτά δεν τη την εξάντλησε για τα σωματεία ΕΔΟΠ ΔΕΗ Τρίπολης, ΕΔΟΠ ΔΕΗ Μεγαλόπολης και τον Παναρκαδικό Σύλλογο Επιπλεργατών και Εργ/των Ξυλουργών, οι οποίοι έκαναν αρχαιρεσίες και τακτοποιήθηκαν διοικητικά μετά την λήξη της ημερομηνίας που είχε θέσει η εφορευτική επιτροπή. Και το αποκορύφωμα είναι ότι τους αντιπροσώπους αυτών των σωματείων τους έβαλε και υποψήφιους η ΔΑΚΕ στο ψηφοδέλτιό της, χωρίς να περιμένει την νομιμοποίησή τους ή μη από τη ΓΣ των αντιπροσώπων (!!!). Είναι φανερό ότι η συνδικαλιστική ηγεσία της ΔΑΚΕ θεωρεί ότι επειδή έχει την απόλυτη πλειοψηφία μπορεί  να κάνει ότι θέλει, να απορρίπτει ότι δεν της αρέσει και να περνάει ότι είναι σε αυτήν αρεστό.
Θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τους αντιπροσώπους που δεν έσκυψαν το κεφάλι, δεν υποτάχτηκαν και στήριξαν τη ΔΑΣ, καταλαβαίνοντας ότι υπάρχει ανάγκη να δυναμώσει η φωνή των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό κίνημα της Αρκαδίας και να συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του κινήματος.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ συμβάλλοντας με όλους τους τρόπους στην οργάνωση και κινητοποίηση νέων δυνάμεων στους χώρους δουλειάς. Να δώσουν βροντερή απάντηση στην μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση με τη μαζική τους συμμετοχή στη απεργία της 17ης Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη