ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

      Η Ομάδα Γυναικών Αρκαδίας (μέλος της ΟΓΕ) απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο-εργαζόμενη, σε κάθε άνεργο-άνεργη, σε κάθε αγροτική οικογένεια, σε κάθε συνταξιούχο και απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής δράσης για το δικαίωμά μας στην Υγεία-Πρόνοια,στη Δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη.
     Για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για την Υγεία των κατοίκων στη Γορτυνία δε φταίει το «κακό το ριζικό μας». Έχει τη σφραγίδα της πολιτικής της ΕΕ,των προηγούμενων  κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, των διοικήσεων της Περιφέρειας και του Δήμου. Είναι η πολιτική που λογαριάζει τις ανάγκες και τις ζωές μας με βάση τη λογική του κόστους για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δίνουν δις ευρώ για Νατοϊκούς εξοπλισμούς, για τη συμμετοχή της χώρας μας στις Νατοϊκές επεμβάσεις και κόβουν 75 εκατομμύρια ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση στα δημόσια νοσοκομεία.
      Διανύουμε μια περίοδο που όλο και μεγαλύτερο μέρος του λαού βιώνει μια συνεχή επιδείνωση των όρων διαβίωσης  -εργασίας-διατροφής -μετακίνησης κι έρχονται να φορτωθούν στις πλάτες μας άλλα 4,6 δις ευρώ μέτρα για τα επόμενα χρόνια. Τα κομμένα κατοστάρικα στις συντάξεις μας, στους μισθούς, στα επιδόματα ανεργίας, στην Υγεία-Πρόνοια, στην Παιδεία, θα γίνουν κρατική επιδότηση στα μονοπώλια. Αυτό θα μεταφραστεί σε εμπορευματοποίηση κάθε δομής και παράδοση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα μεγαθήρια της ιδιωτικής Υγείας, για να αυξάνουν τα κέρδη τους.
      
ΟΙ ΛΑΪΚΈΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ ΣΤΗ ΓΟΡΤΥΝΊΑ ΖΟΥΜΕΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ                                                 
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΏΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ:
-Η κατάσταση έφτασε στα άκρα για τα Κέντρα Υγείας της Γορτυνίας. Παρασκευαστές-μικροβιολόγοι, ιατρικές ειδικότητες(καρδιολόγος-παιδίατρος-γυναικολόγος κ.α.) δεν υπάρχουν ούτε για παιδιά ούτε για ενήλικες.
-Τα περισσότερα περιφερειακά ιατρεία δεν λειτουργούν γιατί δεν υπάρχουν γιατροί να τα καλύψουν.
 -Για μια απλή εξέταση αίματος ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και οι συγγενείς τους από την οικονομική επιβάρυνση και τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις προς τις πόλεις για να εξυπηρετηθούν στα Νοσοκομεία ή ιδιωτικά ιατρικά κέντρα.
 -Όσο για τα βαριά και έκτακτα περιστατικά; όποιος αντέξει. Δεν υπάρχουν οδηγοί για τα ασθενοφόρα και αυτοί που υπάρχουν  εργάζονται διπλές βάρδιες. Η συνοδεία των μεταφερομένων ασθενών από γιατρούς ή πλήρωμα ασθενοφόρου είναι σπάνια λόγω έλλειψης προσωπικού.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άνθρωποι να κινδυνεύουν, να χάνονται ανθρώπινες ζωές γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα έγκαιρης μεταφοράς. Χαρακτηριστικά είναι τα  τελευταία
περιστατικά στο Κ.Υ. Τροπαίων (στο χωριό Βελημάχι και στο χωριό Κερπινή).        
                              ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ!  
            Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!  Παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει!
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με βάση τις ειδικότητες που χρειάζονται για τη στελέχωση των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας (γιατρών ειδικοτήτων- οδηγών- μικροβιολόγου- νοσηλευτών-διοικητικών).                                                                                      
 -Να μην κλείσουν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας                                                                                                                                                                                               
 -Αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής                                                                                                                               
- Για να είναι τα νοσοκομεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών της πλουτοκρατίας.                                                                                                                                                 
 -Για αποκλειστικά, Δημόσια – Δωρεάν και υψηλού επιπέδου Υγεία-Πρόνοια.                                                          
 -Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.                                                                               ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ                                                                ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΊΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.                                                                                                                                              ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 1ΟΥΝΙΟΥ 2017  ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ                                                                                   ΣΤΟ  ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ (ΠΡΟΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)                                             
                                                                                                                       
                                                                                          ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ -ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ -ΜΑΙΟΣ 2017  

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη