ΟΑΕΔ: 830.000 ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟ ΜΑΪΟ



ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΗ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ
Οι φορολογούμενοι που έχουν εντάξει παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο στη ρύθμιση του ν. 4321/2015, προκειμένου να τις εξοφλήσουν τμηματικά έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, κινδυνεύουν από την 1η Ιανουαρίου 2018 να τεθούν εκτός της ρύθμισης αυτής, αν από την ημερομηνία αυτή και μετά αφήσουν απλήρωτα έστω και για μία ημέρα οποιαδήποτε νέα χρέη τους προς τη φορολογική διοίκηση. Στην περίπτωση αυτή, οι αρμόδιες φορολογικές υπηρεσίες θα διεκδικούν το σύνολο των ανεξόφλητων υπολοίπων των ρυθμισμένων έως και σε 100 δόσεις οφειλών τους, εφαρμόζοντας σε βάρος τους όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή προχωρώντας σε κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων τους.

ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΜΗ ΜΕ ΤΗΝ E-JUSTICE PLATFORM
Ένα βήμα μπροστά στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αυτών πραγματοποίησε η Ελλάδα, κόβοντας το νήμα πρώτη στη διασύνδεση του Γενικού Εμπορικού μας Μητρώου (Γ.Ε.Μ.Η.) με την Ενιαία πλατφόρμα Εμπορικής Δημοσιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (e-justice), αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά. Η διασύνδεση αυτή εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην προώθηση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων με μείωση του διοικητικού φόρτου και αύξηση της ασφάλειας δικαίου. Η χώρα μας πρωτοστάτησε και έχει διασυνδεθεί ήδη ενεργά από τις 8 Ιουνίου παρέχοντας, μέσω της πλατφόρμας, πληροφορίες για το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ μέχρι σήμερα έχουν διασυνδεθεί κι άλλα 14 κράτη-μέλη της ΕΕ.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΟΑΕΔ: 830.000 ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟ ΜΑΪΟ
Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 830.233 άτομα τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ. Από αυτά 488.824 (58,88%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 341.409 (41,12%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.  Οι άνδρες ανέρχονται σε 306.920 (36,97%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 523.313 (63,03%).

ΣΤΑ 3,9 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
Στα 3,907 δισ. ευρώ μειώθηκε τον Απρίλιο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα έναντι 3,955 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα
Μάρτιο. Τον Απρίλιο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων προς τον ιδιωτικό τομέα περιορίστηκαν στα 1,050 δισ. ευρώ έναντι 1,120 δισ. ευρώ τον Μάρτιο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε τη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την πορεία των πιστώσεων - πληρωμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

ΜΗΤΡΩΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ
Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, η προθεσμία για την υποβολή αίτησης ένταξης στο Μητρώο των Συντονιστών που θα συμμετέχουν στις διαδικασίες του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων (Ν. 4469/2017). Συνολικά υποβλήθηκαν 986 αιτήσεις ενώ ο Νόμος προβλέπει αρχικά 320 συντονιστές για τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Με εξαίρεση την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε όλες τις άλλες Περιφέρειες οι αιτήσεις υπερβαίνουν τον αριθμό των προβλεπόμενων θέσεων και συνεπώς θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση, εντός του Ιουλίου, με πλήρη δημοσιότητα και τρόπο απολύτως αδιάβλητο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη