Αύξηση των κρουσμάτων AIDS, φυματίωσης και ηπατίτιδας C



Η αυξημένη εμφάνιση κρουσμάτων του ιού του AIDS, της φυματίωσης και της ηπατίτιδας C πρέπει να αντιμετωπιστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με μακροπρόθεσμα προγράμματα, υποστηρίζουν οι ευρωβουλευτές.

Η ανάληψη δράσης σε επίπεδο ΕΕ θα επιφέρει οφέλη για την υγεία, αλλά και δυνητικές συνέργειες και εξοικονόμηση πόρων, δεδομένου ότι η αντιμετώπιση των τριών αυτών ασθενειών απαιτούν μακροπρόθεσμα και βιώσιμα προγράμματα.

Ως εκ τούτου, το ΕΚ ζητάει την επικαιροποίηση των υφιστάμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τη δημιουργία νέων όπου αυτό χρειάζεται. Το σχετικό ψήφισμα θα υιοθετηθεί την Τετάρτη.

Το 2015 καταγράφηκαν περίπου 30.000 νέα κρούσματα του ιού του AIDS στις 31 χώρες της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Υπολογίζεται ότι 120.000 άνθρωποι στην Ευρώπη προσβλήθηκαν από πολυανθεκτική φυματίωση. Η ηπατίτιδα C αποτελεί μία από τις σοβαρότερες απειλές για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως.

Οι ευρωβουλευτές θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει προτάσεις σε συνέχεια της συμφωνίας των ευρωπαίων υπουργών υγείας στη Μπρατισλάβα, στις 4 Οκτωβρίου, σχετικά με την ανάγκη ανάπτυξης πολιτικών για την αντιμετώπιση του AIDS, της φυματίωσης και της ηπατίτιδας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη