ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ




Τρίπολη, 20 Ιουνίου 2017
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ  ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
24  ΙΟΥΝΙOY  - 1μ.μ. - ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
      
      Σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική πυκνώνουν, η γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ καλεί σωματεία και συνδικαλιστές του νομού να συμμετέχουν στη Βαλκανική Αντιπολεμική και Αντιιμπεριαλιστική Δράση των συνδικάτων που θα γίνει το διήμερο 24- 25 Ιουνίου. 
     Κορύφωση των εκδηλώσεων θα είναι η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική   διαδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους  στις 1μ.μ. απαιτώντας:
Ø  Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
Ø Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
Ø Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
Ø Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
Ø Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.
Ø Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.
Ø Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.
       Οι λαοί δεν έχουν κανένα κοινό συμφέρον με τους εκμεταλλευτές τους, ούτε στην ειρήνη ούτε στους πολέμους τους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση - πολέμους – προσφυγιά. Για τη ζωή που μας ανήκει!
         Λεωφορείο θα αναχωρήσει από Τρίπολη  στις 4 το πρωί από πλατεία Κολοκοτρώνη το Σάββατο 24 Ιούνη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ή ζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στο pameark@gmail.com και στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973210954.
       Αποφάσεις συμμετοχής μέχρι τώρα έχουν πάρει από Αρκαδία: Το Συνδικάτο Ενέργειας Πελοποννήσου, το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνοεργατών Οικοδόμων, η ΕΛΜΕ Αρκαδίας, το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις, τα Καταστήματα και ΑΕ και τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ και ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη