Εκδήλωση στον ΣΑΟΟ



Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του  έτος Καζαντζάκη, αφού φέτος συμπλρώνονται 60 χρόνια από τον θάνατό του, και θέλοντας να τιμήσουν  ένα άξιο τέκνο της αρκαδικής γης , τον ποιητή και συγγραφέα , Ομότιμο Καθηγητή του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, διοργανώνουν εκδήλωση στην οποία τα παρουσιαστεί το βιβλίο του Θανάση Μασκαλέρη «Το Γήινο Ευαγγέλιο του Νίκου Καζαντζάκη. Θα σώσουν οι Άνθρωποι τη Γη;» (Δίγλωσση έκδοση, Εκδόσεις Ζorba Press, Ithaca, New York, USA).
https://scholarworks.iu.edu/journals/index.php/jfrr/article/view/3415/3182
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 8 μ.μ. στα γραφεία του Σ.Α.Ο.Ο. (Β. Δεκάζου  9 - 11 , Τρίπολη).
Ομιλητές: Φώντας Λάδης, Ποιητής - Συγγραφέας
                  Κώστας Ρεκούμης, Φιλόλογος.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γεώργιος Σελίμης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.
Θα διαβάσει η Σωτηρία Χριστοδουλοπούλου, μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.
Συντονίζει ο Πέτρος Σαραντάκης , Ερευνητής - Συγγραφέας.
    Ο καθηγητής Μασκαλέρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τεγέα Αρκαδίας από γονείς γεωργούς. Μετανάστευσε στην Αμερική μετά το Γυμνάσιο, 17 χρονών. Σπούδασε φιλοσοφία και αγγλική λογοτεχνία και μεταπτυχιακά, συγκριτική λογοτεχνία, με διατριβή πάνω στο έργο του Κωστή Παλαμά.     Δίδαξε Συγκριτική και Νεοελληνική Λογοτεχνία, κυρίως στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο (1967-1996). Εκεί ίδρυσε το Κέντρο Νεοελληνικών Σπουδών το 1981 και την έδρα του Νίκου Καζαντζάκη (τη μόνη στον κόσμο) το 1983.     Εκτός από έργα κριτικής, έχει εκδώσει ποίηση, στα αγγλικά και στα ελληνικά, και μεταφράσεις ποίησης από τα ελληνικά στα αγγλικά. Δύο πρόσφατες εκδόσεις του είναι μια σημαντική  Ανθολογία Νεοελληνικής Ποίησης (με τον Νάνο Βαλαωρίτη) όπως και «Το Γήινο Ευαγγέλιο του Νίκου Καζαντζάκη. Θα σώσουν οι άνθρωποι τη Γη;»
Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων με το Παράσημο του Τάγματος του Φοίνικα της Ελληνικής Δημοκρατίας και το βραβείο Θεόδωρος Σαλούτος  (Saloutos Award)  από το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο του Λος  Άντζελες για την αφοσίωσή του στην Ελληνική γλώσσα και Λογοτεχνία.  https://www.youtube.com/watch?v=JP8N8T8oFJ4
ΧΟΡΗΓΟΙ: ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ,  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΙΝΕΣ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη