Μουσικές εκδηλώσεις σε θέατρα της Αρκαδίας και στην Αθήνα



Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο εορτασμού της ευρωπαϊκής ημέρας μουσικής και της σύνδεσης και αξιοποίησης των χώρων πολιτισμού της Αρκαδίας, αρχαίων και νεοτέρων, διοργανώνει μουσικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους Δήμους Μεγαλόπολης, Βόρειας Κυνουρίας, Γορτυνίας και Ιλίου.
Οι μουσικές εκδηλώσεις έχουν γενικό τίτλο “ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ – Ορχήστρες και Παράδοση”, και θα συμμετέχουν σε αυτές, η Χορωδία Ορφέας, η Χορωδία Τρίπολης, το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, το ...Μουσικό Σχολείο Ιλίου, ο Σύλλογος Αρκάδων Ιλίου και το Κέντρο Ημέρας Αμάλθεια. Οι χώροι στους οποίους θα πραγματοποιηθούν οι μουσικές εκδηλώσεις είναι το Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας, το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης, το Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης Δημητσάνας και το Θέατρο Παραλίου Άστρους.
Το τριήμερο 23 – 24 και 25 Ιουνίου το φιλόμουσο και φιλότεχνο κοινό, Αρκάδες και μη, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν:
Στο Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00 τη Χορωδία Ορφέας και τη Χορωδία Τρίπολης σε έργα Μάνου Χατζιδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Ηλ. Καραγιάννη, σε στίχους Νίκου Γκάτσου, Ιακ. Καμπανέλη, Ανδρέα Κάλβου κ.α.
Στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στη Δημητσάνα, το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00 το Μουσικό Σχολείο Ιλίου με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Δωματίου, της Λαϊκής Ορχήστρας, του Συνόλου Κιθάρας και της Χορωδίας του Σχολείου, θα αποδώσουν μουσικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι σε στίχους Ν. Γκάτσου, Μ Σαχτούρη, Μ Κακογιάννη Γ.Β. Ιωαννίδη, Ν. Περιγιάλη, Γ. Ερμιζά.
Στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, στις 21:00, το Μουσικό Σχολείο Ιλίου με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Δωματίου, της Λαϊκής Ορχήστρας, του Συνόλου Κιθάρας και της Χορωδίας του Σχολείου, θα αποδώσουν μουσικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι σε στίχους Ν. Γκάτσου, Μ Σαχτούρη, Μ Κακογιάννη Γ.Β. Ιωαννίδη, Ν. Περιγιάλη, Γ. Ερμιζά.
Στο Θέατρο Παραλίου Άστρους, την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 στις 21:00, το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης θα παρουσιάσει μέρος της μουσικής δουλειάς τριών συνόλων: της Ευρωπαϊκής Χορωδίας υπό τη Διεύθυνση της Χριστίνας Αθανασοπούλου, της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής σε ένα αφιέρωμα στη μουσική της δεκαετίας του ’80 και της Παραδοσιακής Ορχήστρας και Χορωδίας σε μια περιήγηση στην παραδοσιακή μουσική όλης της Ελλάδας.
Η είσοδος στους χώρους των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη