Πότε θα τεθεί σε κυκλοφορία το ασθενοφόρο που έχει χορηγηθεί ως δωρεά στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας Αρκαδίας;


Την άμεση κινητικότητα των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να αρθούν τα εμπόδια για την έγκριση θέσης σε κυκλοφορία του δωρούμενου νοσοκομειακού οχήματος, ζητά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με ερώτησή του που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Υγείας, κ.Ανδρέα Ξανθό και  Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.
Στην ερώτησή του ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπενθύμισε τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του για το θέμα και ζητά την αντιμετώπιση του κατεπείγοντος προβλήματος της έλλειψης ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριοι Υπουργοί,

Το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων μίας μεγάλης ορεινής περιοχής, η οποία περιλαμβάνει πολλά και απομακρυσμένα χωριά της Αρκαδίας, κάποια από τα οποία απέχουν από το Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης έως και δύο ώρες. Τους τελευταίους μήνες, το Κέντρο Υγείας έχει μείνει χωρίς ασθενοφόρο.
Πριν από δύο χρόνια, σας είχα καταθέσει σχετικά την υπ’αριθμ. πρωτ. 299/15-10-2015 ερώτηση σχετικά με το σύνολο των επειγουσών ελλείψεων που αντιμετώπιζε τότε το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα του (τότε) πεπαλαιωμένου και επικίνδυνου ασθενοφόρου. Επίσης, στις 07 Οκτωβρίου 2016 κατέθεσα την υπ’αριθμ.πρωτ. 11/07-10-2016 αναφορά, μεταφέροντας και πάλι το αίτημα των κατοίκων για άμεση προμήθεια ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.
Το Γενάρη του 2017 ο κ.Αναστάσιος Βλάχος, πρώην Δήμαρχος Δημητσάνας, προέβη σε δωρεά ασθενοφόρου προς το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, ώστε να λυθεί το κατεπείγον αυτό πρόβλημα. Δυστυχώς όμως, πληροφορηθήκαμε πρόσφατα από δημοσιεύματα, πως η ολοκλήρωση της δωρεάς δεν κατέστη εφικτή, κατόπιν αρνητικής σχετικής απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Το αποτέλεσμα είναι, μία ολόκληρη περιοχή, η οποία αποτελεί και δημοφιλή τουριστικό προορισμό σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, να παραμένει χωρίς ασθενοφόρο και η αγωνία των κατοίκων να παρατείνεται – τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει άμεση λύση στη διάθεση των αρμόδιων αρχών. 

Ως εκ τούτων, ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων, ώστε να αρθούν τα εμπόδια για την έγκριση θέσης σε κυκλοφορία του δωρούμενου νοσοκομειακού οχήματος και την άμεση χρήση του από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής;
 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη