ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΔΕΙΑ – ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ



ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Δεύτερα 19 Ιουνίου το επόμενο σεμινάριο
 Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network,  για τα διαδραστικά σεμινάρια, «Marketing και Εξωστρέφεια» με έμφαση στις Προτεραιότητες των  Μικρών  και Μικρομεσαίων  Οικογενειακών Επιχειρήσεων έτυχε μεγάλης αποδοχής από τα μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και τις δύο σειρές σεμιναρίων.
Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 5 μ.μ.-9.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21.


ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Στις 3 Αυγούστου θα ενεργοποιηθεί ο νέος Νόμος 4469/2017 για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που προβλέπει μία διαδικασία ρύθμισης όλων των οφειλών μια επιχείρησης προς το σύνολο των πιστωτών, δηλαδή τράπεζες, εφορίες, τελωνεία, δήμους, ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς ιδιώτες (π.χ. προμηθευτές). Ο νόμος θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018, ενώ στις 4 Αυγούστου 2017 θα τεθεί σε λειτουργία και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό επίλυσης διαφορών. 

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΟΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ
Μέχρι τις 15 Ιουλίου 2017 θα γίνονται δεκτοί οι ηλεκτρονικοί φάκελοι τεκμηρίωσης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στα καθεστώτα «Ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού» και «Επενδύσεις μείζονος μεγέθους» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016. Αυτό ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε στις 21 Απριλίου 2017, για την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στα καθεστώτα «Ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού» και «Επενδύσεις μείζονος μεγέθους» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 έως τις 31 Μαΐου 2017.

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ
Παράταση 2-3 μηνών στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων προτίθεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία υπαγωγής στο νόμο σε φορολογούμενους που για αντικειμενικούς λόγους αδυνατούν να τηρήσουν την προθεσμία. Ο νόμος προβλέπει ως καταληκτική ημερομηνία την 31 Μαΐου 2017 και ήδη πολλές Ενώσεις Λογιστών από όλη τη χώρα, με επιστολές τους προς το υπουργείο Οικονομικών, ζητούν την παράταση της προθεσμίας αυτής επικαλούμενοι αυξημένο ενδιαφέρον από την πλευρά των φορολογουμένων. Αρμόδια στελέχη θεωρούν ικανοποιητικό τον ρυθμό ανταπόκρισης των φορολογουμένων στη ρύθμιση από την οποία ήδη έχουν βεβαιωθεί προς είσπραξη έσοδα που υπερβαίνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΔΕΙΑ – ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ
Έναν πλήρη οδηγό χορήγησης της καλοκαιρινής άδειας, για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, έχει καταρτίσει η ΓΣΕΕ ενώ δίνει την δυνατότητα αυτόματου υπολογισμού. Παράλληλα γνωστοποιεί και τον υπολογισμό για το επίδομα αδείας
Σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ), η Συνομοσπονδία παρέχει πληροφορίες για τον τρόπο χορήγησης της άδειας, για την κατάτμησή της, καθώς επίσης και για το επίδομα αδείας που μπορεί να λαμβάνει ο δικαιούχος – εργαζόμενος. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει πλέον και on line εφαρμογή στο ΚΕΠΕΑ, από την οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να υπολογίσουν μόνοι τους την άδεια που δικαιούνται.
Για περισσότερες πληροφορίες για το επίδομα υγείας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr
.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη