Γαλλία:Δήμαρχος απαγόρευσε την κυκλοφορία ανηίκων μετά τις 23:00μμ





Στην απαγόρευση κυκλοφορίας ανηλίκων μετά τις 23:00 προέβη επισήμως με σχετικό ψήφισμα το δημοτικό συμβούλιο της κοινότητας Εν, του ΟρινίΣεντ Μπενούατ στη Γαλλία.
Το μέτρο ψηφίστηκε στις 11 Ιουλίου μετά από εισήγηση του δημάρχου της μικρής κοινότητας, Φρανσί Ντελβίγ.

Σε δηλώσεις, που παραχώρησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κύριος Ντελβίγ τόνισε ότι απώτερος σκοπός αυτής της δράσης είναι η προστασία της πόλης κατά την διάρκεια του καλοκαιριού από την ηχορύπανση και πρόκληση φθορών. «Λάβαμε αυτήν την απόφαση μαζί με το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου οι γονείς να κατανοήσουν ότι μετά τις 11 το βράδυ, τα παιδιά δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται έξω» ανέφερε μεταξύ άλλων. Στην συνέχεια των δηλώσεων του ο δήμαρχος προσέθεσε ότι φερόμενοι δράστες είναι «περίπου» 15 ανήλικοι, οι οποίοι στην περίοδο των θερινών διακοπών τους έβρισκαν την ευκαιρία να «ταράζουν» την ηρεμία της πόλης τους. Μέσω αυτού του ψηφίσματος, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση τωων γονέων, δίνεται η δυνατότητα στην χωροφυλακή της περιοχής να συλλαμβάνει όποιον ανήλικο εντοπίζει να κυκλοφορεί έξω μετά τις 23:00 και θα τον οδηγεί είτε στο σπίτι του είτε στο αστυνομικό τμήμα από όπου οι γονείς του θα μπορούν να τον δουν την επόμενη μέρα.

Η είδηση αυτή, όπως είναι λογικό, κάνει το γύρο του κόσμου, προκαλώντας έντονο προβληματισμό. Πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν πως πρόκειται για ένα παράλογο και βάρβαρο ψήφισμα, μιας και αντιμετωπίζει ως εγκληματίες τους ανήλικους όπου ζούν σε αυτή τη  μικρη κοινότητα. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν την απόφαση αυτή, εστιάζοντας κυρίως στο ότι δεν πρόκειται για νόμο που επιβάλλει την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά στοχεύει στην ευαισθητοποιήση των γονέων στο θέμα της διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη