Σπάρτη:Δωρεά της Λακωνικής Ομοσπονδίας του Σίδνεϊ Αυστραλίας στο ΓΝ Λακωνίας

Σε μια σημαντική δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Σπάρτης προχώρησε η Λακωνική Ομοσπονδία του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το ενδιαφέρον και την αγάπη που τρέφουν οι ξενιτεμένοι Λάκωνες για τον τόπο τους.
Ειδικότερα, μετά από διεξαγωγή φιλανθρωπικής εκδήλωσης στο Σίδνεϊ, η Λακωνική Ομοσπονδία, κατόρθωσε να συγκεντρώσει ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό, με το οποίο έγινε δυνατή η αγορά μηχανημάτων όπως: Ένα μόνιτορ, δύο ambu ενηλίκων και παίδων (μάσκες τεχνητής αναπνοής) και έναν διφασικό απινιδωτή με διαθωρακικό βηματοδότη.
Η συνάντηση παράδοσης-παραλαβής του εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (13/7) το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Σπάρτης. Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Σωτήρης Μπότσιος υποδέχθηκε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, απευθύνοντας τους ευχαριστίες για τη σπουδαία κίνηση ενίσχυσης του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Λακωνίας. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Πίτερ Τσιγκούνης, η γραμματέας κ. Λίντα Λέγκα-Τζανετάκου, η πολιτιστική σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Αναστασία Διασάκου-Αναστασιάδη, καθώς και τα μέλη κκ Μαρία Γκλέκα, Άρθουρ Γκλέκας και Τζούλι Τσιγκούνη.
«Χρειάζεται προσπάθεια ώστε να λειτουργεί το νοσοκομείο 365 ημέρες το χρόνο και σε αυτό το εγχείρημα σας έχουμε κοντά μας. Οφείλουμε να αποδείξουμε καθημερινά ότι είμαστε άξιοι συμπατριώτες σας και όχι μπαταξήδες» ανέφερε προς τους Λάκωνες ομογενείς ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Σωτήρης Μπότσιος και πρόσθεσε ότι «στο πρόσωπο των Λακώνων του Σίδνεϊ τιμούμε όλους τους ομογενείς. Στέκομαι περισσότερο στο ηθικό και συναισθηματικό κομμάτι της προσφοράς σας, καθώς η κίνησή σας αποδεικνύει ότι οι ομογενείς είναι δίπλα στην πατρίδα τους».
Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κ. Αδ. Τζανετέα, που παρευρέθηκε στη συνάντηση είπε ότι «πάντα η ομογένεια ήταν κοντά μας, αλλά ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, μεγαλύτερη σημασία έχει η πρωτοβουλία και όχι τα ποσά», ενώ συμπλήρωσε: «Δείχνετε ότι έχετε ευαισθησία. Είμαστε μαζί στις χαρές και στα προβλήματα. Είμαστε περήφανοι για εσάς…»
Εμφανώς συγκινημένοι και περήφανοι, οι Λάκωνες του Σίδνεϊ ανέφεραν ότι «πάντα σάς σκεφτόμαστε και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Δεν είμαστε μόνο πολεμιστές, αλλά και ανθρωπιστές. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το Νοσοκομείο Σπάρτης. Το θεωρούμε χρέος και ευθύνη μας. Η ψυχή μας είναι γεμάτη Ελλάδα, αν και ζούμε σε ξένα εδάφη», ενώ κατέληξαν υπογραμμίζοντας ότι «προβάλλουμε τη Λακωνία στην Αυστραλία, είμαστε οι τελευταίοι που φυλάμε “Θερμοπύλες”».
Δωρεές, όπως οι παραπάνω, αποδεικνύονται ιδιαίτερα σημαντικές για τη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, τα τελευταία δύσκολα χρόνια, όπου και ο χώρος της Υγείας υπόκειται σε μειώσεις και αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό και προσωπικό. Μακάρι, το παράδειγμα να μιμηθούν και άλλες οργανώσεις, σύλλογοι και ιδιώτες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη