Σε εξέλιξη φωτιές στην Πελοπόννησο




Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στην Πελοπόννησο με πλέον επικίνδυνη αυτή της Ανατολικής Μάνης στην Λακωνία, όπου κινδύνευσαν σπίτια.

Αν και η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Πύρριχος από νωρίς το μεσημέρι κατευθύνθηκε αρχικά προς το βουνό, στη συνέχεια πήρε πορεία προς τον επόμενο οικισμό, τα Λουκάδικα, μέχρι που έφτασε σχεδόν στις αυλές των σπιτιών, ευτυχώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αναπτύχθηκαν έτσι ώστε να αναχαιτιστεί ο κίνδυνος.
Οι δυνάμεις που επιχειρούν τώρα ειδικά που έχει πέσει το σκοτάδι είναι κατά πάρα πολύ ενισχυμένες σε σχέση με το μεσημέρι και έτσι πλέον επιχειρούν 60 άντρες, με 21 οχήματα και 26 άτομα πεζοπόρο.
Παράλληλα, σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στον Αχλαδόκαμπο Άργους όπου επιχειρούν 14 άντρες 6 οχήματα και στην Χρυσοκελλαριά Καλαμάτας όπου επιχειρούν 18 άντρες με 9 οχήματα και της Πυροσβεστικής και ένα όχημα του Δήμου, ενώ λίγο πριν τις 11 το βράδυ η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε και για


μία νέα πυρκαγιά στο Καλέντζι Κορινθίας, τα πρώτα οχήματα που έφτασαν στο σημείο όμως αναφέρουν ότι θα καταφέρουν γρήγορα να την ελέγξουν.




Υπό μερικό έλεγχο 7 πυρκαγιές
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Πέτα Κερατέας που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα επί της οδού Ομήρου σε αγροτοδασική έκταση, αρκετά κοντά στον οικισμό αλλά λόγω κατεύθυνσης των ανέμων η φορά του πύρινου μετώπου στράφηκε ευτυχώς εκτός οικισμού σε αντίθεση κατεύθυνση και στην πλαγιά προς το βουνό.
Η επέμβαση των πυροσβεστών που αποτελούνταν από ισχυρές δυνάμεις ήταν άμεση και έτσι η φωτιά βρέθηκε σε ύφεση και στη συνέχει τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις υπό τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων.
Πρόσθετα, υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί, η πυρκαγιά στην Μυτιλήνη που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα πάνω από το Καρά Τεπέ και κατευθύνθηκε από το βουνό προς τη θάλασσα, ευτυχώς δίχως να κινδυνεύσει η δομή και σπίτια, καθώς επίσης στη Λάρισα, στο Αγρίνιο και στη Νιγρίτα Σερρών.
Λίγο πριν τις 11 το βράδυ υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν και οι πυρκαγιές στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, σε αγροτοδασική έκταση, μακριά από κατοικημένη περιοχή, όπου επιχειρούν 12 άντρες με 6 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ έχουν ξεσπάσει από το απόγευμα και νέες πυρκαγιές στο Μετόχι Ναυπλίου όπου επιχειρούν 12 άντρες με 6 οχήματα.

news247

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη