Νέα ευρήματα στο Λύκαιο όρος



Στην κορυφή του Λυκαίου Όρους, του ιερού όρους των Αρκάδων, μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και το Δήμαρχο Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλο, όπου είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε πλήρως για τις ανασκαφές και τα νέα ευρήματα από την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας Αννα Καραπαναγιωτου
Το Λύκαιο όρος είναι μία περιοχή που αποδεικνύει μεταξύ άλλων πως οι Αρκάδες έρχονται από πολύ μακριά και θα πάνε πολύ μακριά.
Τα ευρήματα των ανασκαφών είναι... εκπληκτικά και δείχνουν πως αυτός ο τόπος έχει κατοικηθεί από πολύ παλιά.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αρωγός στις ανασκαφές που γίνονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, ενώ παράλληλα έχει εντάξει οδικά έργα, όπως ο δρόμος κορυφή Λυκαίου όρους- Επικούρειος Απόλλωνας που θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της περιοχής και θα την αναδείξει τουριστικά.
Φέτος, τον Αύγουστο, θα έχουμε και την 12η αναβίωση των Λυκαίων Αγώνων που αναδεικνύουν την περιοχή και βοηθούν να θυμηθούμε το παρελθόν μας.
Πάντα είμαστε δίπλα σε πρωτοβουλίες και προσπάθειες που έχουν σκοπό να αναδείξουν τον πλούτο του τόπου μας (αρχαιολογικό-πολιτιστικό) και που μπορούν να βοηθήσουν στην τουριστική προβολή του.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη