ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ




ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Πρόγραμμα στήριξης των εργαζομένων που υποχρεώνονται να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας.
Οι εργαζόμενοι που για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, θεωρούνται «εγκλωβισμένοι», θα στηριχθούν με την είσπραξη ενός επιδόματος που θα διατηρείται για όσο χρονικό διάστημα θα βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση πλήρους απαξίωσης και εξαθλίωσης. Το μέτρο υπολογίζεται ότι θα αφορά 46.000 εργαζόμενους πανελλαδικά, ενώ το κονδύλι που έχει προβλεφθεί γι’ αυτό τον σκοπό ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ και προέρχεται από το ΕΣΠΑ.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΞΙΩΣΕΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣτΕ
 H παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων είναι πενταετής και οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής είναι αντισυνταγματικές, έκρινε χθες η Ολομέλεια του ΣτΕ. Αναλυτικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ότι ενόψει της συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας (άρθρο 25 του Συντάγματος) «η παραγραφή πρέπει να έχει εύλογη διάρκεια, ενόψει μάλιστα του ότι πλέον διευκολύνεται η διαδικασία ελέγχου τόσο λόγω των σύγχρονων ηλεκτρονικών μεθόδων ελέγχου όσο και λόγω του γεγονότος ότι πολλά δεδομένα που αφορούν την πάσης φύσεως οικονομική δραστηριότητα των φορολογουμένων (π.χ. εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, τόκους καταθέσεων, κ.λπ.) εισάγονται στο σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος, χωρίς να χρειάζονται καμία ενέργεια εκ μέρους των φορολογουμένων, έτσι δεν δικαιολογείται ο καθορισμός μακρού χρόνου παραγραφής πέραν των χρονικών ορίων που όριζαν οι προϊσχύουσες διατάξεις, σε χρόνο κατά τον οποίο η φορολογική διοίκηση δεν διέθετε τα εργαλεία αυτά».

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ
 Δυνατότητα πρόσληψης σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιτηδευματίες, φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και, γενικά, εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα, προσφέρει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) σε 1.295 άνεργους νέους, ηλικίας 25-29 ετών, καθώς υπεγράφη η σχετική υπουργική απόφαση. Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στις δικαιούχους επιχειρήσεις επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 14,40 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ανά μήνα. Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών.

«ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β’ ΚΥΚΛΟΣ» ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2014-2020
Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο. Επιδίωξη του προγράμματος είναι η ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης των πτυχιούχων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ 421 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ
 Αύξηση κατά 421 εκατ. ευρώ εμφάνισαν τον Μάιο οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών με αποτέλεσμα το συνολικό τους υπόλοιπο να φθάσει τα 119,415 δισ. ευρώ από 118,994 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Απριλίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι καταθέσεις των νοικοκυριών μειώθηκαν στα 98,8 δισ. ευρώ από 99,15 δισ. ευρώ, ενώ των επιχειρήσεων αυξήθηκαν στα 20,59 δισ. ευρώ από 19,8 δισ. ευρώ αντιστοίχως. Από την άλλη πλευρά τον Μάιο o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε στο -1,0% από -0,9% τον προηγούμενο μήνα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη