Πληρωμή Β δόσης Οικογενειακών επιδομάτων: Πότε και Ποιοι θα πληρωθούν



Πληρωμή Β δόσης Οικογενειακών επιδομάτων: Πότε και Ποιοι θα πληρωθούν
Μεταξύ 21 Ιουλίου και πριν το τέλος του μήνα θα πληρωθούν τα Οικογενειακά Επιδόματα του ΟΓΑ για το Β’ Τρίμηνο 2017 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που θα υποβάλλουν αίτηση Α21 μέχρι και 30-06-2017 και πληρούν τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με πληροφόρηση του κοινωνικού φορέα ΓΟΝΕΙΣ.
Ευελπιστούμε η διοίκηση του ΟΓΑ να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια πληρωμής νωρίτερα των δικαιούχων οικογενειών διότι υπάρχουν και γονείς που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη και άλλοι οι οποίοι βρίσκονται σε πλήρη ένδεια και επικοινωνούν καθημερινά με τον κοινωνικό μας φορέα ΓΟΝΕΙΣ ο οποίος στηρίζει όσο μπορεί και με όλες του τις δυνάμεις.
Μαζί με την Β δόση θα καταβληθεί και η υπόλοιπη μισή της Α δόσης 2017 σε όσους δεν δόθηκε στις 11 Απριλίου 2017. (Σε ότι αφορά τις ημερομηνίες καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων γνωστοποιούμε την εγκύκλιο 5/2016 παρ. στ. άρθρο 1)
Ποιοι θα πληρωθούν
Εφόσον οι δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση Α21 εντός της προθεσμίας σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΓΑ η οποία έχει προσδιοριστεί έως 30 Ιουνίου 2017 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα θα πρέπει αρχικά να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr) στην ενότητα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ «Υπηρεσίες προς το Κοινό», πεδίο «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων» ώστε να ενημερωθούν για το λόγο μη καταβολής των επιδομάτων.


Ακολούθως θα πρέπει να προσκομίσουν στην Δ/νση Κλάδου επιδομάτων τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου η υπηρεσία να ελέγξει και να οριστικοποιήσει τις αιτήσεις τους.
Σε ότι αφορά τους δικαιούχους που δεν θα πληρωθούν τη β δόση επισημαίνουμε ότι δεν χάνουν τα χρήματα τους και η πληρωμή τους θα γίνει κατά την καταβολή της Γ δόσης.
Όσοι δικαιούχοι έχουν ενήλικα τέκνα τα οποία σπουδάζουν σε (Κολλέγια καθώς και σε Ι.Ε.Κ., Δημόσια ή ιδιωτικά) θα πρέπει απαραιτήτως να προσκομίσουν βεβαίωση σπουδών στον ΟΓΑ προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο έλεγχος της αίτησης τους και να πληρωθούν τη Β δόση
Για ενήλικα τέκνα που σπουδάζουν σε (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) εφόσον έχει κατατεθεί βεβαίωση σπουδών δεν χρειάζεται να προσκομιστεί εκ νέου διότι η διάρκεια ισχύς της λήγει κατά την ολοκλήρωση της φοίτησης.
Στη Βουλή η απαίτηση του ΓΟΝΕΙΣ για ακατάσχετο Οικογενειακών επιδομάτων
Στην Ελλάδα του 2017, με την ανεργία να έχει φτάσει σε αρνητικό υψηλό και τη φορολογία να έχει εξελιχθεί σε μία ιδιότυπη δήμευση των εισοδημάτων, το κράτος δείχνει πιο ανάλγητο από ποτέ παραμονεύοντας σαν «κέρβερος» για να κατάσχει χρήματα ακόμα και από απόρους. Από αυτή την αντιλαϊκή τακτική δεν ξέφυγαν εκατοντάδες μέλη του Φορέα ΓΟΝΕΙΣ οι οποίοι ενώ έλαβαν κανονικά τα οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΓΑ τα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς μονομερώς κατέσχεσαν τα ποσά.
Η καταγγελία του φορέα ΓΟΝΕΙΣ προκάλεσε την παρέμβαση του βουλευτή Λάρισας Γιώργου Κατσιαντώνη ο οποίος με ερώτηση του στη βουλή ζήτησε άμεσες ενέργειες από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας για την προστασία των οικογενειακών επιδομάτων.
Κάντε on line αίτηση Α21 
Οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου A21
Δείτε αν θα πληρωθείτε τη Β Δόση 2017

http://goneis.info/


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη