ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΒΕΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ




ΟΟΣΑ: ΚΟΜΒΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ''ΜΑΪΜΟΥ'' Η ΕΛΛΑΔΑ
Φωτογραφικός εξοπλισμός και ιατρικά μηχανήματα, αθλητικά είδη και παιχνίδια - απομιμήσεις των γνήσιων, διοχετεύονται μέσω Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή αγορά, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ και του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), που χαρτογραφεί τη διακίνηση των λεγόμενων "μαϊμούδων" στη διεθνή αγορά. Σύμφωνα με το πόρισμα, η Ελλάδα είναι "κόμβος", αν και όχι ο μεγαλύτερος, για δύο από τις δέκα κατηγορίες προϊόντων (ο διεθνής τζίρος των οποίων υπερβαίνει τα 200 δισ. ευρώ) που αποτελούν στόχο της βιομηχανίας απομιμήσεων.

ΣΤΑ 5 ΔΙΣ. ΑΝΗΛΘΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
Διευρύνθηκαν τα χρέη του Δημοσίου προς τους προμηθευτές και τους φορολογουμένους το πρώτο πεντάμηνο του έτους σε σχέση με το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου. Το ποσό που έχει προβλεφθεί σε πρώτη φάση για την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου ανέρχεται στα 800 εκατ. ευρώ και σε δεύτερη φάση θα «πέσουν» ακόμη 800 εκατ., υπό την προϋπόθεση ότι και το ελληνικό κράτος θα πληρώσει από τα διαθέσιμά του το ποσό των 400 εκατ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, οι οφειλές του Δημοσίου προς τους προμηθευτές, καθώς και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν στο πρώτο πεντάμηνο του έτους στα 5,053 δισ. ευρώ έναντι 4,959 δισ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου. Ουσιαστικά οι οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 94 εκατ.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Παραμένουν όπως είχαν οι δόσεις του φόρου εισοδήματος που θα προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις και μετά την παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών και θα κατατεθεί νέα νομοθετική ρύθμιση για την διασφάλιση τους.
Έτσι σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών και για δηλώσεις που θα υποβληθούν έως τις 17.7.2017, η πρώτη δόση θα καταβάλλεται μέχρι τις 31.7.2017 και οι υπόλοιπες πέντε (5) μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε (5) επόμενων μηνών, η οποία δεν μπορεί να εκτείνεται πέραν του ίδιου φορολογικού έτους.

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΒΕΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
 Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών προκηρύσσει τα Βραβεία Ε.Β.Ε.Α. 2017
Βραβείο  εξαγωγικής δραστηριότητας – διεθνούς παρουσίας.
Βραβείο  έρευνας – καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης.
Βραβείο επώνυμου προϊόντος.
Βραβείο  περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης.
Βραβείο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Βραβείο αύξησης της απασχόλησης.
Βραβείο ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας. 
Βραβείο Νέου Επιχειρηματία.
Βραβείο Αναπτυσσόμενης Μ.Μ.Ε.
Βραβείο νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ υποβολής φακέλων υποψηφιοτήτων μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Δ. Γαριού, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Εκδόσεων ΕΒΕΑ, τηλ: 210.3625342, e-mail: pr@acci.gr

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΜΕ ΕΞΑΓΟΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ 4387/2016
Με την εγκύκλιο 29/17, κοινοποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 34 του Ν. 4387/2016 (Φ.Ε.Κ.85/τ.Α΄/12-5-2016) «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με τις διατάξεις του Ν. 4425/2016 και άρθρου 94 παρ. 7 Ν. 4461/2017.
Δείτε την εγκύκλιο 29/2017 του ΕΦΚΑ στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη