Ο Ν. Μουρκογιάννης μας μιλάει για την έκθεση του με θέμα την Αρκαδία που κάνει το γύρο του κόσμου!!



Άνοιξε τις πύλες της στην Ρώμη η φωτογραφική έκθεση του καλλιτέχνη Νίκου Μουρκογιάννη και μέσα από αυτή η Αρκαδία γίνεται γνωστή σε όλον τον κόσμο αφού κάνει το γύρο του διαδικτύου!!

Ο Νίκος Μουρκογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα και από το 1997 ζει στο Τορίνο της Ιταλίας όπου αποφοίτησε από το Διεθνούς κύρους Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδίου (European Institute of Design) με πτυχίο στην Visual Comunication. Έχει συνεργαστεί ως free lance διαφημιστής, creative director με σημαντικούς ιταλικούς Οίκους, όπως επίσης με διάφορους σκηνοθέτες στην παραγωγή εμπορικών βίντεο και ταινιών μικρού μήκους. Το πάθος του για τη φωτογραφία έχει αναπτυχθεί παράλληλα με το ενδιαφέρον του στον εικαστικό πειραματισμό και έχει συνεισφέρει με έργα του σε πολλές φιλανθρωπικές δημοπρασίες. Η τελευταία του φωτογραφική έκθεση φιλοξενήθηκε στην Ρώμη και έχει παρουσιαστεί στην Ουάσιγκτον, και στην Νέα Υόρκη.

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση του με θέμα την Αρκαδία στις 28 Ιουνίου στην καρδιά της Ρώμης στις πανέμορφες, ιστορικές αίθουσες του Κέντρου για τη Διάδοση της Ιταλικής Κουλτούρας Società Dante Alighieri. Θά παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως και την Τετάρτη 5 Ιουλίου.

Ο κ. Μουρκογιάννης μας απάντησε στις ερωτήσεις μας:

Πως εμπνευστήκατε μια έκθεση με θεμα την Αρκαδία;
 Η Αρκαδία ανέκαθεν ασκούσε μια ιδιαίτερη γοητεία πάνω μου. Υπάρχουν τόποι τόσο μαγικοι που σου χαρίζουν εικόνες και συναισθηματα που παραμένουν ανεξίτηλα στο χρόνο. Μέσα από το φωτογραφικό μου βλέμμα θέλησα να τα αποθανατίσω.

 Τι μπορεί να δει κάποιος στην Έκθεση σας ;

Η έκθεση είναι μια ανθολογία φωτογραφιών που περιγράφει την αρκαδική ζωή. Οικιστικά στοιχεία, αρχαιολογικοί χώροι, πρόσωπα, φύση και ζώα συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία. Το κύριο στοιχείο που επικρατεί είναι η απλότητα και η ισορροπία. 

Μέχρι τώρα  τι ανταπόκριση εχει στο κοινό; 
Το κοινό εχει αγκαλιασει την έκθεση με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό. Παραβρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής της αιώνιας πόλης. 

 Επισκέπτεστε συχνά την Ελλάδα; Ποιό μέρος της Αρκαδίας σας αρέσει περισσότερο;

Επισκέπτομαι την Ελλάδα συχνά και όταν ο χρόνος μου το επιτρέπει, έχω πάντα ως κύριο προορισμό την Αρκαδία. Πολλά μέρη της ειναι αγαπημένα μου. Νιώθω ακόμα από την τελευταία μου επίσκεψη την μοναδική αίσθηση που είχα καθώς περπατούσα στο Λύκαιο όρος και άκουγα τον άνεμο να μου ψιθυρίζει, λες και μου μιλούσαν οι θεοί.

Πιστεύετε ότι συμβάλει η έκθεση στην τουριστική προβολή της Αρκαδίας;

Η έκθεση πέρα από την μεγάλη προσέλευση του κοινού, έτυχε και εκτεταμένης αναφοράς από τον Ιταλικό τύπο. Στοιχεία σημαντικά για την τουριστική προβολή ενός τόπου. Πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία και την οργάνωση της Περιφερειας Πελοποννήσου και την αμέριστη στήριξη της ελληνικής Πρεσβείας της Ρώμης 

Μπορεί η τέχνη να φέρει αποτελέσματα στον τουρισμό;

Η τέχνη σε όλες της τις μορφές είναι παντα αγγελιοφόρος μηνυμάτων. Έχει μέσα της φως και είναι συνυφασμένη με το συναίσθημα. Είναι μια δύναμη που δεν μπορεί κανείς να της αντισταθεί.

Το ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ευχαριστεί θερμά τον Νίκο Μουρκογιάννη για αυτή την πολύ όμορφη συνέντευξη και του εύχεται ότι καλύτερο και πάντα επιτυχίες!!!




Στην φωτογραφια του"opening" μαζι με τον περιφερειαρχη κυριο Βαγγελη Γιαννακούρα εμφανιζονται απο αριστερα:

Βασκέν Μπερπεριάν (σκηνοθέτης - συγγραφέας) - Alessandro Masi (Γενικός Γραμματέας Società Dante Alighieri) Giovanna Deodato Drake (Ιστορικός τέχνης) - Νίκος Μουρκόγιαννης (Εικαστικός) - Βαγγέλης Γιαννακούρας (περιφερειάρχης Αρκαδίας) - Κυρία Γιαννακούρα 







Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη