Εγκαινιάστηκαν οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού στο Κοπανάκι



Εγκαινιάστηκαν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017 οι εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού στο Κοπανάκι, που αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε το έργο ως ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατάφερε να το διαχειριστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς διοικητικά, τεχνικά και οικονομικά προβλήματα παρ’όλες τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν κατά την εκτέλεση του.
Η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Μεσσηνίας κα. Αλειφέρη Ελένη στο σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία του συγκεκριμένου έργου για την περιοχή καθώς και στην προσπάθεια που καταβάλει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας μαζί με την Περιφερειακή Αρχή για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση σημαντικών έργων στην περιοχή της Τριφυλίας.
Η Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κα. Νικολάκου Κωνσταντίνα αναφέρθηκε στις μεγάλες δυσκολίες που παρουσίαζε το συγκεκριμένο έργο και στην προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου  για την επικαιροποίηση και την τροποποίηση όπου απαιτείτο των μελετών, λέγοντας χαρακτηριστικά «εάν η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είχε προβεί στις συγκεκριμένες ενέργειες και ο Περιφερειάρχης δεν είχε διαχειριστεί προσωπικά. το συγκεκριμένο έργο δεν θα είχε ολοκληρωθεί ποτέ και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είχε απενταχθεί».
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας Παναγιώτης ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης μαζί  με τη δημοτική αρχή για το συγκεκριμένο έργο.
Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις προηγούμενες δημοτικές αρχές οι οποίες προετοίμασαν τη μελετητική ωριμότητα του έργου για την ένταξη του στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στους πρώην δημάρχους Αετού κ. Βόγκα Δημήτρη και κ. Δριμή Δημήτρη, οι οποίοι ήταν και παρόντες στην εκδήλωση καθώς και στον τέως δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κόλλια Κώστα.
Στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Σταθόπουλος Αριστείδης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Μαντάς Περικλής, η Συντονίστρια Έργου & Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού και Πολιτισμού της Π.Ε. Μεσσηνίας κα. Μπούζα Αντωνία, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Δια Βίου Μάθησης και Παιδείας κ. Γκούνης Απόστολος και πλήθος κόσμου.
Πέτρος Τατούλης: «Ανιστόρητες» και «ιδεοληπτικές» οι δηλώσεις Βούτση 
· Απαράδεκτη για την Δημοκρατία η πρόσληψη του Στέλιου Παππά ως πρόεδρου του ΟΑΣΘ
Στο πλαίσιο της ομιλίας του, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο κ. Τατούλης άσκησε δριμεία κριτική στην  κυβέρνηση  για την πολιτική τακτική της να εγκαινιάζει έργα που δεν τις ανήκουν καθώς και για την τοποθέτηση του πατέρα του νυν Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης κ. Παππά Νίκου ως πρόεδρου του ΟΑΣΘ χαρακτηρίζοντας ότι οι διαδικασίες προσλήψεων συγγενικών προσώπων είναι απαράδεκτες για τη δημοκρατία, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «ανιστόρητες» και «ιδεοληπτικές» τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής κ. Βούτση Νίκου για το "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια".
Ντίνα Νικολάκου: Πολιτική τακτική «Μαυρογιαλούρου» η παράδοση του κόμβου στα Φουντέϊκα
Η κα. Νικολάκου σχολιάζοντας την παράδοση κόμβου στην περιοχή των Φουντέϊκων, του οδικού άξονα Λεύκτρο-Σπάρτη από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών κ. Δέδε Γιώργο, δήλωσε πως τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές που υπηρετούν λογικές του παρελθόντος και τακτικές του Μαυρογιαλούρου είναι απορριπτέες από τον λαό της Πελοποννήσου. 
Η Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο οδικός άξονας Λεύκτρο-Σπάρτη μετά από έντονη διεκδίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου έστω και με καθυστέρηση εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε τον Απρίλιο του 2016. Ο συγκεκριμένος κόμβος καθώς και άλλα συνοδά έργα είχε συμφωνηθεί από το 2014
και ήταν υποχρέωση της εταιρείας να τα κατασκευάσει σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης. «Δεν μπορεί το υπουργείο Υποδομών και ο κ. Δέδες να εγκαινιάζουν συνεχώς το ίδιο έργο προσπαθώντας έτσι να ξεγελάσουν τον λαό της Πελοποννήσου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη