Αθλητική «κυψέλη» με προβλήματα στην Τρίπολη


Tο Αθλητικό Κέντρο στην Τρίπολη αποτελεί ένα χώρο αναψυχή για μικρούς και μεγάλους. Εκεί μπορούν να περνάνε ευχάριστα την μέρα τους κάνοντας γυμναστική στο περιβάλλον του σταδίου αφού υπάρχει μεγάλος εξοπλισμός από όργανα με τον τόπο να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Σε αυτό το χώρο έχουν βρει το δικό τους «σπίτι» και οι αθλητές της περιοχής.
Περιφερειακά του γηπέδου υπάρχει μία κονίστρα 6 διαδρόμων, μήκους 400 μέτρων, η οποία είναι κατασκευασμένη από ελαστικό τάπητα. Υπάρχουν δύο σκάμματα για μήκος και τριπλούν, βαλβίδες σφυροβολίας – σφαιροβολίας, ακοντισμού, δισκοβολίας, αλλά και στρώμα ύψους επί κοντώ. Διαθέτει λίμνη για αγώνα φυσικών εμποδίων και τα απαραίτητα εμπόδια, ακόντια και σφαίρες, ενώ βρίσκονται βοηθητικοί χώροι για ρίψεις και αίθουσα ενδυνάμωσης των αθλητών.
Οι ωραίες εγκαταστάσεις αποτελούν μαγνήτη για τη νέα γενιά του νομού και η αύξηση των παιδιών που ασχολούνται με τον στίβο είναι κατακόρυφη. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πρόοδο των αθλητών της Αρκαδίας, έχουν μεγάλες διακρίσεις και πλούσιο ταλέντο. Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται τα νέα παιδιά που έρχονται στον στίβο. Ξεκινάνε από πολύ μικρές ηλικίες, με τον Γυμναστικό Σύλλογο Αρκαδία να έχει στην σύνθεση του έμπειρους προπονητές και να αποτελεί τη μοναδική ομάδα που φέρνει επιτυχίες και βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο», δήλωσε στο «welovesports» ο πρόεδρος στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, περιφέρειας Πελοποννήσου, Κώστας Βινατσέλας, ο οποίος δεν παρέλειψε να σταθεί στον Αρκά δισκοβόλο ρίψεων, πρώην αθλητή του ΓΣΑ και νυν του ΠΠΚ (Πας Πρωταθλητών Κομοτηνής), Ιάσονα Θανόπουλο, ο οποίος, πρόσφατα, αναδείχθηκε πανελληνιονίκης με βολή στα 56,01 μέτρα και αποτελεί το «καμάρι» του νομού: «Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν περάσει έχοντας προδιαγραφές να ρίξει ακόμα περισσότερα μέτρα».
Τα προβλήματα, όμως, δε λείπουν από το «στολίδι» του αρκαδικού αθλητισμού. Ο κ. Βινατσέλας μας ανέφερα κάποια από αυτά: «Η ΓΓΑ τα τελευταία επτά χρόνια δεν δίνει καθόλου επιχορηγήσεις και αυτό αποτελεί τεράστιο πρόβλημα. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις  χρειάζονται βελτίωση και υπάρχει έλλειψη κλειστών χώρων, καθώς σε χαμηλές θερμοκρασίες δεν μπορούν να προπονηθούν οι αθλητές. Πρέπει να γίνει συντήρηση και στο ταρτάν ,λόγο υπερβολικής χρήσης αυτά τα 13 χρόνια», υπογράμμισε και τόνισε ότι η Πολιτεία είναι απούσα, ενώ ο Δήμος κάνει μεγάλες προσπάθειες για να βοηθήσει, αλλά αυτές δεν επαρκούν.
http://welovesports.gr/

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη