ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΜΕ



Τρίπολη, 17 Οκτώβρη 2017
    
     Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που πήραν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην ΕΛΜΕ που παρά τη μη συμμετοχή του Συνδέσμου (του δεύτερου μέχρι τώρα συνδυασμού) η συμμετοχή ήταν αυξημένη σχετικά με πέρσι.   Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που ξεπέρασαν εμπόδια, μηχανισμούς και τερτίπια και ψήφισαν με ταξικό κριτήριο. Έδωσαν περισσότερη δύναμη στο ψηφοδέλτιο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και για πρώτη φορά να εκπροσωπείται στο ΔΣ με δύο έδρες.

     Θα συνεχίσουμε ταξικά απέναντι στα προβλήματα και τις αιτίες που τα προκαλούν. Το πηγάδι της αντιλαϊκής πολιτικής δεν έχει πάτο. Τα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα. Μαζί με τις νέες μνημονιακές  δεσμεύσεις και τα προαπαιτούμενα, φέρνουν και νέο συνδικαλιστικό νόμο για να δυσκολέψουν αντιδράσεις, να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Να προτάξουμε τις δικές μας ανάγκες. Βασικό μέλημα μας για το επόμενο διάστημα θα είναι η οργάνωση και η ενεργοποίηση όλο και περισσότερων συναδέλφων με την αγωνιστική στάση. Να γίνει πράξη η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, η χειραφέτησή του από τον κυβερνητικό, εργοδοτικό συνδικαλισμό.      
     
     Στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ με αποκλειστικό θέμα τη συγκρότηση του σε σώμα, δηλαδή την εκλογή Προέδρου, Γ. Γραμματέα και των άλλων θέσεων ευθύνης, το ΠΑΜΕ απευθύνεται στους συναδέλφους και στα μέλη του ΔΣ με ξεκάθαρο τρόπο και  προτείνει να γίνει αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο. Είναι χρέος όλων να σεβαστούν την ψήφο των συναδέλφων και να αναλάβουν την ευθύνη που τους έδωσε το εκλογικό σώμα. Κάθε άλλη προσπάθεια εμπεριέχει σκοπιμότητα στις πλάτες των συναδέλφων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη