ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ




Στη σύσκεψη που έγινε μεταξύ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και των σωματείων του χώρου του Ενεργειακού Κέντρου Μεγαλόπολης, μετά τη διενέργεια της εργατικής διαφοράς για τη μη καταβολή ολόκληρου του δώρου Χριστουγέννων, καταθέσαμε την ακόλουθη πρόταση προς δημοσίευση:
«Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και τα σωματεία του χώρου της ΔΕΗ στη σημερινή σύσκεψη 17/1/2018 ομόφωνα αποφασίζουν:
· Διακηρύσσουμε ότι όχι μόνο είναι αδιαπραγμάτευτο το ποσό του μισθού που μέχρι τώρα υπογράφουν σύμβαση οι οκταμηνίτες αλλά παλεύουμε και να αυξηθεί.
· Δεν διαπραγματευόμαστε τα κατεκτημένα δικαιώματά μας Δώρο Χριστουγέννων, Δώρο Πάσχα, επίδομα αδείας.
· Θεωρούμε απαράδεκτη και υπονομευτική τη στάση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και της ηγεσίας της ΕΤΕ – ΔΕΗ που ταυτιζόμενη με τη εργοδοσία- διοίκηση της ΔΕΗ καρατομούν κατεκτημένα δικαιώματά μας (δώρα, επιδόματα αδείας, κλπ). 
Ακόμα και η Επιθεώρηση Εργασία προφορικά και έγκριτοι νομικοί στηρίζουν ότι δικαιούνται ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι με οκτάμηνη σύμβαση.»
Την παραπάνω πρόταση κανείς άλλος δεν την στήριξε παρά μόνο το Σωματείο Ενέργειας και οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους του χώρου να γυρίσουν την πλάτη τους στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που στηρίζουν τις αποφάσεις της διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε.
και θεωρούν ότι με τις αυξήσεις ψίχουλα θα αναπληρώσουν το δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας. 
Να κατανοήσουν ότι χωρίς την κινητοποίηση των ίδιων των εργαζόμενων σε συσπείρωση με το ταξικό σωματείο της ενέργειας δεν θα είχαν υπάρξει αυτές οι εξελίξεις. Η οργάνωσή μας είναι η δύναμή μας.
Συνεχίζουμε ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο (τακτικό προσωπικό, συμβασιούχοι και εργολαβικοί) τις στάσεις εργασίας έως τη Δευτέρα και διεκδικούμε:
1. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
2. Δεν διαπραγματευόμαστε τα κεκτημένα δικαιώματά μας.
3. Αναπλήρωση των απωλειών για όλους τους εργαζόμενους.
4. Ενέργεια κοινωνικό  αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη