Ε.Σ.Α.μεΑ.: Για 3η φορά εκλέγεται Ταμίας της IDA ο Ι. Βαρδακαστάνης




Εκλογή και στην Εκτελεστική Επιτροπή του Civil Society Europe
Η ΕΣΑμεΑ ενημερώνει ότι ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, βρέθηκε στο Κίτο του Εκουαδόρ από τις 28 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου, για τη συνεδρίαση του ΔΣ της Διεθνούς Συμμαχίας για την Αναπηρία (International Disability Alliance- IDA). Κατά τη συνεδρίαση εκλέχτηκε για 3η συνεχή φορά Ταμίας της Οργάνωσης, ενώ υπενθυμίζεται ότι από το 2012 έως το 2014 διατέλεσε πρόεδρός της.
Διοργανώθηκαν συναντήσεις της IDA με εκπροσώπους οργανώσεων του Εκουαδόρ και της υπόλοιπης Λατ. Αμερικής ατόμων με αναπηρία, οι οποίες εκπροσωπούν άτομα με νοητική αναπηρία, κινητική, όρασης, ακοής κλπ., καθώς και με άλλες ΜΚΟ.
Η IDA όπως είναι γνωστό είναι μια συμμαχία οκτώ παγκόσμιων και έξι περιφερειακών οργανώσεων ατόμων με αναπηρία. Η IDA συμμετέχει μέσω του ΟΗΕ στην προσπάθεια για ένα παγκόσμιο περιβάλλον που θα περιλαμβάνει ισότιμα τα άτομα με αναπηρία και τις οργανώσεις τους. Ακρογωνιαίος λίθος της Οργάνωσης είναι η Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (CRPD), ενώ επενδύει στην εξασφάλιση της συμπερίληψης των στόχων της ατζέντας του 2030 και των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης στο πλαίσιο της Σύμβασης και στηρίζει οργανώσεις ατόμων με αναπηρία σε παγκόσμιο επίπεδο για να συμμετάσχουν στις διαδικασίες των Ηνωμένων Εθνών.
Παράλληλα, ο κ. Βαρδακαστάνης στις 26 Απριλίου εκλέχτηκε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Civil Society Europe, της πλατφόρμας των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών η οποία μάχεται για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για τις οριζόντιες ανταλλαγές μεταξύ των οργανώσεων και κινημάτων της κοινωνίας των πολιτών σε όλη την Ευρώπη, και παράλληλα αγωνίζεται ώστε να συμβάλει στη συμμετοχή των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στη χάραξη πολιτικής, στην προώθηση της διαφάνειας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε επίπεδο ΕΕ κλπ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη