Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα




Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», διοργανώνει, σε συνεργασία με τις «Στρίγκλες εν δράσει» το βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Διαδικτυωνόμαστε... παραδοσιακά», την Παρασκευή 18 Μαΐου (ώρες 10:00-13:00), στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.
Μπορεί άραγε ένα νήμα πλεξίματος να ενώσει δυο διαφορετικές γενιές;
Σχολικές ομάδες Νηπιαγωγείου και Δημοτικού μαζί με μέλη ΚΑΠΗ θα βρουν την απάντηση μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων με πρωταγωνιστή ένα νήμα πλεξίματος. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν για την εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα των επικοινωνιών, θα διηγηθούν και θα ακούσουν ιστορίες από το παρελθόν, θα μοιραστούν γνώσεις παίζοντας με έναν ιστό από νήμα και, τέλος, θα πλέξουν ένα κόσμημα ιστό σε ανάμνηση της δράσης αυτής.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα και τα υλικά είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).
*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Παρασκευή 18/5 η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ.
Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη