ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Το απόγευμα      της  Τρίτης 29 Μαΐου 2018  στον Ιερό Ναό Αγίου Νεομάρτυρος Παύλου Τριπόλεως και προ της αναχωρήσεως των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου για την Ιερά Μονή των Βαρσών όπου φυλάσσονται ως θησαυρός πολύτιμος, εψάλλη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας καί Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ  ο Παρακλητικός Κανών των Αγίων.    
Εν συνεχεία ομίλησε ο κ. Φώτιος Τούντας Πρόεδρος της Ενώσεως Τριπολιτών Αττικής με αφορμή την ιστορική επέτειο της Αλώσεως  της Κωνσταντινουπόλεως  κάνοντας αναφορά στα δεινά των τετρακοσίων   χρόνων σκλαβιάς, αλλά και τις φωτεινές παρουσίες των Αγίων Νεομαρτύρων  που με την ομολογία της πίστεως και το μαρτύριό τους,  συνέβαλαν στην διατήρηση της εθνικής συνείδησης και κράτησαν άσβεστο τον πόθο του σκλαβωμένου Γένους  για την Ελευθερία.
Η  εκδήλωση περατώθηκε με Τρισάγιο υπέρ του αοιδίμου Αυτοκράτορος  και Βασιλέως ημών Κωνσταντίνου ΙΑ΄ του Παλαιολόγου καί πάντων των κατά την Άλωσιν της Κωνσταντινουπόλεως πεσόντων καθώς και πάντων των θυμάτων της επι τετρακοσίων χρόνων τουρκικής τυρρανίας του Έθνους μας.       
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ευχαρίστησε τον ομιλητή, μακάρισε τις ψυχές των Προγόνων μας και ευχήθηκε προς πάντας η ευλογία και η χάρις των Πολιούχων Αγίων μας να σκέπουν τήν πόλιν και τον λαό μας.







Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη