Πέρασε από την Τρίπολη "Το Χρυσαφένιο Κουκούτσι"








'Κάπου, κάπως, κάποτε Ένα μικρό κορίτσι
δεν ήθελε ούτε να ακούσει για φρούτα
Τι και εάν όλοι της έλεγαν πως κάνουν καλό στην υγεία και
την ανάπτυξή της, εκείνη αμετανόητη
Γλυκά και πάλι γλυκά

Μέχρι που κάποιοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση
στα «χέρια» τους ή πιο συγκεκριμένα στα κοτσάνια τους
Βρήκαν και σύμμαχο για να την επαναφέρουν
στον «ίσιο δρόμο»
Θα τα καταφέρουν, άραγε;

Ένα βιβλίο για την υγιεινή διατροφή, τους οικογενειακούς δεσμούς και την αγάπη για τη φύση παρουσιάστηκε με έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Το βιβλίο του κου Παναγιώτη Δημητρόπουλου συγγραφέα και πρώην στρατιωτικού  "Το χρυσαφένιο κουκούτσι» από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική», που παρουσιάστηκε την Κυριακή 03/06/18, αποτέλεσε αφορμή για μια σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά.

Ο εξωτερικός χώρος του Αμφιθεάτρου "Θεοδώρου Σεχιώτη" γέμισε από παιδιά ,  γονείς που μέσα από το παιχνίδι έμαθαν την σημασία της υγιεινής διατροφής. Τις ενέργειες επιμελήθηκαν ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Συγκεκριμένα, σε αυτές συνέβαλαν οι Στρίγλες εν Δράσει, τα Παιδεία Παίζει, το Χαμόγελο καθώς και το τμήμα μαγειρικής και νηπιαγωγών  του ΟΑΕΔ Τρίπολης.

Το πάνελ αποτελούνταν από τον συγγραφέα του παιδικού βιβλίου κο Δημητρόπουλο, τον κο Δ. Μπερτζελέτο(κλινικός διατροφολόγος και διαιτολόγος) και τον ταξίαρχο Δημητριο Παντελάτο (ταξρχος I) εκπρόσωπο της ΜΚΟ "Αποστολή".  Συντονίστρια ήταν η Βάλια Αμπατζή. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε Αρκαδίας (ΕΣΠΕΕΑΡ) και τον Πρόεδρο της Ευάγγελο Κουτρουφίνη.

Την εκδήλωση έντυσαν μουσικά οι Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και Κωνσταντίνα Κατσογιάννη. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους.


Created with flickr slideshow.
Το χρυσαφένιο κουκούτσι

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη