Άρωμα πολιτισμού...πρεμιέρα για το ΕΙΠΔ Αρκαδίας









Χθές πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας - Παράρτημα Αρκαδίας στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης.



Η αίθουσα γέμισε με κόσμο και η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών.







Στην εκδήλωση μίλησαν o Πρόεδρος του ΕΙΠΔ κ. Καψάσκης, η Ν. Πλατανίτη Δντρια του παραρτήματος Αρκαδίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, η κ. Καραπαναγιώτου προισταμένη εφορείας αρχαιοτήτων Αρκαδίας, η κ. Αργειτάκη επικουρη καθηγήτρια , ο κ. Νίκος Φλώρος διεθνής καλλιτέχνης και ο κ. Π. Ηλιόπουλος Δρ Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων







Συντόνισε η κ. Καλύβα, Δημοσιογράφος - Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου ( ΕΔΙΠΤ).





Η μουσική πλαισίωση της εκδήλωσης έγινε από την Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΙΠΔ ΤΡΙΠΟΛΗ ---


Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ) είναι μια ελληνική επιστημονική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2017, αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό φορέα Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα και υπηρετεί με κάθε νόμιμο τρόπο την ανάγκη προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο εντός και εκτός της Ελλάδος. Η ίδρυση του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας υπαγορεύτηκε από την ανάγκη ανασύστασης της Ελληνικής Πολιτιστικής ετερότητας και επαναπροσδιορισμού του εαυτού μας στον κόσμο όχι πλέον με όρους αναπαραγωγής, αλλά δημιουργίας. Κύριο μέλημα του Ινστιτούτου είναι η ανάδειξη των αξιών του πολιτισμού, η προώθηση της συνεργασίας και η οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με απώτερο σκοπό τη δημιουργία σχέσεων συναισθηματικής εγγύτητας με αλλοεθνείς λαούς, οι οποίες θα υφίστανται πέρα από τις αλλαγές των κυβερνήσεων. 

.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη