Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΛΗΡΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ "ΤΙΠΟΤΑ"




Καθοριστικές ήταν οι παρεμβάσεις και οι προτάσεις του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκου Τσιαμούλου, στις αποφάσεις που λήφθηκαν, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, που έγινε στο Μέγαρο Γκλίνου, στη Νεστάνη, το βράδυ της Τρίτης (26/6/2018).
«Χαιρετίζω την πρωτοβουλία για τη συνεδρίαση στη Νεστάνη»
«Χαιρετίζω την πρωτοβουλία και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να γίνουν αποκεντρωτικά Δημοτικά Συμβούλια, κάτι που ως παράταξη είχαμε προτείνει πριν από περίπου 2 χρόνια» είπε ο Νίκος Τσιαμούλος, επισημαίνοντας ότι έτσι δίνεται η δυνατότητα στους συμπολίτες μας στα χωριά, που αδυνατούν να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν, κυρίως ηλικιωμένοι, από κοντά ένα Δημοτικό Συμβούλιο.
«Αυτή είναι η μοίρα της γενιάς μου, να φεύγει στο εξωτερικό»
Με αφορμή την παραίτηση της Νατάσας Δάλκου, ο Νίκος Τσιαμούλος την ευχαρίστησε δημοσίως, λέγοντας ότι έχει συνεργαστεί μαζί της και πρόσθεσε … «αυτή είναι η μοίρα της γενιάς μου και των νεότερων, που δυστυχώς παίρνουν την οδό του εξωτερικού με τις πολιτικές που ασκούνται. Αγωνιζόμαστε όλοι να σπουδάσουμε τα παιδιά μας και μας τα παίρνουν οι άλλες χώρες στο εξωτερικό, έτοιμους επιστήμονες, έτοιμα μυαλά όπου πρωταγωνιστούν στον τομέα τους και μας κάνουν περήφανους. Αυτό είναι το πρόβλημα που δημιουργεί η οικονομική κρίση επί της ουσίας. Το 2060, με επίσημη έρευνα στην Ελλάδα θα ζουν 7.800.000 πολίτες εκ των οποίων οι μισοί θα είναι ξένοι. Το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η κρίση για την χώρα μας».
«Τι συμβαίνει στις κατασκηνώσεις του Δήμου μας, στο παράλιο Άστρος;»
«Ερώτηση για τον αν έχει εκδοθεί άδεια λειτουργίας, αν υπάρχει γιατρός-νοσηλευτής και ζεστό νερό» συμπληρώνοντας την ερώτηση του Κου Σμυρνιώτη που είχε προηγηθεί, έθεσε ο Νίκος Τσιαμούλος στον Δήμαρχο και επίσης ζήτησε απάντηση για την απόφασή του να μην χρησιμοποιούνται από τους κατασκηνωτές οποιεσδήποτε ηλεκτρονικές συσκευές. Ικανοποιητική ήταν για πρώτη φορά η απάντηση του Δημάρχου για την απαγόρευση ηλεκτρονικών συσκευών όπου και συμφωνήσαμε αλλά αποδείχτηκε ότι τελικά η κατασκηνωτική περίοδος ξεκίνησε χωρίς άδεια λειτουργίας αποδεικνύοντας πόσο σοβαρά αντιλαμβάνεται η Δημοτική αρχή μία τέτοια δομή που αφορά τα παιδιά μας.
«Γιατί να πληρώσουμε δικηγόρους για να παραστούν στην προσφυγή ενός συλλόγου από τη Μεσσηνία;»
Σε πρόσφατη έκτακτη οικονομική επιτροπή αποφασίστηκε να οριστεί δικηγόρος και πληρεξούσιος συμβολαιογράφος από τον Δήμο Τρίπολης για παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για προσφυγή του Σωματείου “Αδελφότης των απανταχού Καλλιροιτων Μεσσηνίας-Ο Άγιος Δημήτριος”.
«Γιατί να πληρώσουμε και να μας εκπροσωπήσει ένα σωματείο που έχει έδρα σε άλλο νομό και άλλο Δήμο; Υπάρχουν σωματεία βάσει καταστατικού στο Δήμο μας συμφερόντων των κοινοτήτων του Δήμου μας, όπως οι απανταχού Αλωνιστιώτες και Σιλιμνιώτες που επειδή το ΑΦΜ τους είναι στην Αθήνα δεν τους επιχορηγούμε.
Γιατί λοιπόν να πληρώνουμε χρήματα για ξένα Σωματεία και να μην επιχορηγούμε τα δικά μας? Θέλω απάντηση για αυτό» είπε ο Νίκος Τσιαμούλος και απάντηση ουσιαστική δεν πήρε ποτέ.
«Έχει εμμονές ο κ. Παυλής, θέλει να πάει στο Μεγαβούνι. Θα είναι το Βατερλό του»
Για τις εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Νίκος Τσιαμούλος είπε: «Για το ΣΔΙΤ εδώ θυμάστε όλοι πως μας είπατε ότι όταν ήρθε ο Τσίπρας κύριε Δήμαρχε, καταλάβατε μόνο εσείς σε όλη την Ελλάδα ότι το ΣΔΙΤ δεν θα γίνει . Τελικά υπογράφτηκε από την ΤΕΡΝΑ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου την περασμένη Πέμπτη, παρουσία της Ελληνικής κυβέρνησης . Να μας πείτε τι θα γίνει. Θα προχωρήσετε στο Μεγαβούνι; Εδώ δαπανούμε χρήματα του λαού. Έχετε εγκαταστήσει τον εργολάβο χωρίς άδειες και πληρώνουμε χωρίς να γίνετε απολύτως τίποτα. Θα τα σπαταλήσετε τα χρήματα σε “σταλίες”.
Ενώ, στη δευτερολογία του, είπε: «Δεν έχετε ρίξει λιθάρι πουθενά και μας κουνάτε το δάχτυλο.
….Νομίζετε ότι ζούμε σε παράδεισο, ότι όλα έχουν δρομολογηθεί. Είμαι θυμωμένος, διότι καταλαβαίνω για άλλη μία φορά ότι ο Δήμαρχος ζει στο δικό του φανταστικό κόσμο, λέγοντας όλη την ώρα ψέμματα και δηλώνοντας χρονοδιαγράμματα που ποτέ δεν υλοποιούνται. Κατηγορείτε μονίμως τον κ. Σμυρνιώτη για το τι έργα έκανε. Ο κ. Σμυρνιώτης κρίθηκε. Εσείς κάνατε έως σήμερα κανένα έργο στην πόλη ή στα χωριά;
Είναι κακή πολιτική αυτή. Όταν χαριεντιζόσασταν με τον κ. Τατούλη και συνεργαζόσασταν ήταν καλά, τώρα σας φταίει και αυτός. Καλά να πάθετε για αυτά που σας συμβαίνουν, δική σας επιλογή ήταν.
Έχετε κι εσείς εμμονές, θέλετε να πάτε στο Μεγαβούνι. Θα είναι το Βατερλό σας. Που θα βρείτε τα λεφτά για προσωρινή διαχείριση; Ας δούμε τα δικά μας χάλια.
Δεν έχετε ρίξει ούτε ένα λιθάρι πουθενά και μας κουνάτε και το δάχτυλο, επανέλαβε ο Νίκος Τσιαμούλος».
«Καταστροφές από τις πρόσφατες βροχές στα χωριά μας. Μήπως να εντάξουμε στα έργα τα αντιπλημμυρικά και τις τωρινές ζημιές κυρίως σε Νιοχώρι και Ζευγολατιό;»
Για τις καταστροφές, από τη θεομηνία, σε Ζευγολατιό και Νιοχώρι, ο Νίκος Τσιαμούλος τόνισε πως «τα χρήματα από τις πλημμύρες του 2016 έχουν έρθει. Πότε θα ξεκινήσουν έργα στα χωριά που δεν έχει πέσει χαλίκι; Μήπως να εντάξουμε και τις τωρινές ζημιές; Κατέβηκε όλο το βουνό από το Νιοχώρι. Έχουν να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα πάνω από 25 χρόνια». Ποιος είναι ο σχεδιασμός; Η απάντηση ήταν να κάνει επίθεση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στον Κο Τατούλη και στους Περιφερειακούς Συμβούλους που δεν έδωσαν
έγκριση για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο, κάτι που δεν είχε σχέση με το ερώτημα του Νίκου Τσιαμούλου.
«Φωτογραφικές διακηρύξεις για γεωτρήσεις από τη ΔΕΥΑΤ»
Ένα άλλο θέμα που έθεσε ο Νίκος Τσιαμούλος, μετά από μία επιστολή που έλαβε, αφορούσε τη διακήρυξη δημοπρασίας για την αγορά γεωτρήσεων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Τ. Συγκεκριμένα μίλησε για περίεργη και φωτογραφική διακήρυξη και ζήτησε απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν προκύψει για το θέμα αυτό και αναγράφονται στην επιστολή. Η απάντηση ως συνήθως ήταν γενική χωρίς να αναφερθεί καθόλου ο Δήμαρχος στην ταμπακιέρα.
«Φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι που αφήνουν Δημάρχους, σαν τον κ. Παυλή, ασύδοτους να κάνουν ότι θέλουν και χωρίς έλεγχο»
Για ψέματα κατηγόρησε τον Δήμαρχο ο Νίκος Τσιαμούλος, μετά τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Παυλή για το κόστος ορισμού δικηγόρων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Τ. Μάλιστα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» ανταπάντησε στον Δήμαρχο ότι «ο δικός μου επικοινωνιολόγος μου λέει να αναφέρω πάντα την αλήθεια» και πρόσθεσε για τη δημοτική αρχή … «Πάντα φταίνε οι άλλοι, φταίει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, όλοι φταίνε που αφήνουν Δημάρχους σαν και εσένα να λειτουργούν ασύδοτα και να κάνουν ότι θέλουν». Η διαύγεια είναι αδιάψευστη και μας δικαιώνει στα ψέματα του Κου Παυλή.
Μετά από πρόταση της παράταξης μας, αποσύρθηκε το θέμα για την υπόθεση του κτιρίου στο Μερκοβούνι
Μετά από μία πολύωρη συζήτηση, σχετικά με το Πνευματικό Κέντρο Μερκοβουνίου, τελικά έγινε αποδεκτή η πρόταση που είχε θέσει εξ αρχής ο Νίκος Τσιαμούλος, για απόσυρση και επανεκτίμηση της κατάστασης, ώστε να μοιραστούν οι χώροι με τέτοιοι τρόπο που να ικανοποιεί και το Υπουργείο Πολιτισμού και την Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.
Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι «η περιούσια μας έχει συνέχεια και πρέπει να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Θα κόψουμε το λαιμό μας να την συντηρούμε και να αξιοποιούμε. Δε θα μας πεί ο κάθε Υπουργός αυθαιρέτως με επιστολές πως εμείς θα διαχειριστούμε την περιουσία του Δήμου μας. Είμαστε κάθετοι, σεβόμαστε ότι έβαλε κάποια λεφτά το Υπουργείο, αλλά το θέμα πρέπει να αποσυρθεί μιας και θα συνεντηθείτε με τον Υπουργό Πολιτισμού την προσεχή Πέμπτη, θέτοντας τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μέσα από την συνεδρίαση».
«Τα κλειδιά των κοινοτικών καταστημάτων να τα έχουν οι αιρετοί»
Ομόφωνη ήταν τελικά η απόφαση για την παραχώρηση του Μέγαρου Γκλίνου, στη Νεστάνη, μετά από πολύωρη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Νίκος Τσιαμούλος –κατά την τοποθέτησή του- είπε ότι «στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε πάρει αποφάσεις τα κλειδιά των κοινοτικών καταστημάτων να τα έχουν οι τοπικοί αιρετοί πρόεδροι, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και ο Δήμαρχος. Έτσι ορίζει ο νόμος, μας αρέσει δε μας αρέσει-είπε ο Τσιαμούλος στον Δήμαρχο- που προσπαθούσε μάλλον να προεξοφλήσει προεκλογικά γραμμάτια
παραχωρώντας ένα τεράστιο κοινοτικό-δημοτικό κτίριο που έχει αφήσει ο ευεργέτης του χωριού Κος Γκλίνος στην τοπική κοινότητα, σε έναν Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού. Θα μπουν κανόνες λειτουργίας, ανέφερε ο
Νίκος Τσιαμούλος και δεν θα είναι κριτήριο αν είναι ή δεν είναι ο Πρόεδρος της κοινότητας δικός μας ή όχι. Αυτές οι σκέψεις ανήκουν στο παρελθόν που τόσο μας πλήγωσε και βιώνουμε τα αρνητικά αποτελέσματα τέτοιων πρακτικών σήμερα».
«Είναι η δημοτική αρχή του τίποτα, παραληρεί ο κ. Παυλής»
Την επόμενη του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνέντευξη του στο δημοτικό ραδιόφωνο, ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι ο Δήμαρχος βρίσκεται σε παραλήρημα, λέει συνέχεια ψέματα και το “ποίημα του” προκειμένου να καλύψει την ανικανότητα του, την ανεπάρκεια του για να επιβιώσει στην ανυπαρξία του και τόνισε ότι «είναι η Δημοτική Αρχή του “τίποτα”, όπως την βιώνουνε οι πολίτες του Δήμου σήμερα».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη