Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Αρκαδίας ζητεί την άμεση αποζημίωση των αγροτών από την καταστροφή που προκάλεσε η χαλαζόπτωση στο νομό Αρκαδίας




NOMAΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ



Η Νομαρχιακή Επιτροπή  Κινήματος Αλλαγής Αρκαδίας ζητεί την άμεση αποζημίωση των αγροτών από την καταστροφή που προκάλεσε η χαλαζόπτωση στο νομό Αρκαδίας τις μεσημεριανές ώρες της 3ης Ιουνίου 2018.

Ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του νομού μας είχαμε σημαντικές καταστροφές σε καρποφόρα δέντρα, κηπευτικά, αμπέλια με αποτέλεσμα να μιλάμε για άλλη μια χαμένη χρονιά για τους παραγωγούς. 

Οι αγρότες παραγωγοί και οι παραγωγοί υπαίθριων καλλιεργειών, έχουν υποστεί μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους έτσι είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν έγκαιρα οι εκτιμήσεις των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωμής των αποζημιώσεων.

Παράλληλα ζητάμε να προχωρήσει η αναστολή πληρωμών των πληγέντων έναντι των οφειλών στο κράτος (εφορία, ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ) έναντι των τραπεζών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη