Αλ. Τσίπρας: Πετύχαμε μια καλή συμφωνία για το Σκοπιανό

Αλ. Τσίπρας: Πετύχαμε μια καλή συμφωνία για το Σκοπιανό© naftemporiki.gr Αλ. Τσίπρας: Πετύχαμε μια καλή συμφωνία για το Σκοπιανό
 Για «καλή συμφωνία», η οποία «καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει», έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο. 
 «Μεταφέρω καλά νέα, γιατί πριν από λίγο καταλήξαμε σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ» τόνισε ο κ. Τσίπρας. 
 Και συνέχισε: «Έχουμε μια καλή συμφωνία η οποία καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει και αποτελούν τους βασικούς άξονες της εθνικής γραμμής των τελευταίων 20 ετών». 
 Ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, δηλαδή «erga omnes». 
 Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, «οι γείτονες αναλαμβάνουν την υποχρέωση της συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς πέραν της αλλαγής του ονόματος, καλούνται να παρέμβουν όπου υπάρχειαναφορά για αλωτρυσμό». 
 «Μ’ αυτή τη συμφωνία διασφαλίζεται και κατοχυρώνεται η ιστορική κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας» συμπλήρωσε. 

 Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε ότι θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να οριστεί μία ειδική κοινοβουλευτική συνεδρίαση για την ενημέρωση του Σώματος. 
   naftemporiki.gr   
msn

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη