Stymphalia Lake Run 2018- 3ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου στη Λίμνη Στυμφαλία




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 27 Μαΐου, ο 3ος Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, Stymphalia Lake Run 2018 στη Λίμνη Στυμφαλία, που διοργανώθηκε από το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» του Δήμου Σικυωνίων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας «Η Στυμφαλίς», με τη συνεργασία της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου.
Στη διοργάνωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, ο οποίος τέλεσε και την απονομή των κυπέλλων στις γενικές κατηγορίες, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Κωνσταντίνος Λέγγας, καθώς και η βουλευτής Κορινθίας Μαρία Θελερίτη. Τον αγώνα παρακολούθησε ο επόπτης του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος, πιστοποιώντας την υποστήριξη του φορέα στη διοργάνωση.
Ο αγώνας περιλάμβανε τρεις διαδρομές (5χλμ, 10χλμ, 21,5χλμ.) που πραγματοποιήθηκαν περιφερειακά της Λίμνης Στυμφαλίας. Οι εγγραφές έκλεισαν στις 576 συμμετοχές και συνολικά τερμάτισαν 420 δρομείς. Μπορείτε να δείτε τα τελικά αποτελέσματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΠΙΟΠ (www.piop.gr) και στο site του αγώνα (www.stymphalialakerun.gr).
Επίσης, 112 μικροί φίλοι του αθλητισμού έλαβαν μέρος στη μη αγωνιστική διαδρομή «ΙΟΛΑΟΣ», συνολικής απόστασης 1χλμ. Όλοι επιβραβεύτηκαν για την προσπάθειά τους με αναμνηστικά δώρα και μετάλλια.
Στο πλαίσιο του αγώνα, παράλληλες δράσεις με στόχο την ανάδειξη της τοπικής παράδοσης διοργανώθηκαν το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου στα γύρω χωριά
και στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Παραδοσιακά υπαίθρια παιχνίδια για παιδιά, επαγγέλματα που είτε χάθηκαν είτε εξελίχθηκαν, γεύσεις και ενδιαφέρουσες προτάσεις για δημιουργική περιήγηση στην Ορεινή Κορινθία, ήταν κάποιες από τις παράλληλες δράσεις, που φέτος πραγματοποιήθηκαν με τον συντονισμό της ομάδας Experience Corinthia και την υποστήριξη του Δήμου Σικυωνίων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Όλα τα έσοδα από τις εγγραφές στον αγώνα κατατέθηκαν σε φορείς αρωγής παιδιών (Κιβωτός του κόσμου, Χαμόγελο του παιδιού, Φλόγα και MDA Ελλάς), αλλά και σε άλλους φορείς της επιλογής των συμμετεχόντων.
Σημαντική ήταν η συνεργασία της τοπικής κοινωνίας, καθώς, ανταποκρινόμενοι σε ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας, επαγγελματίες της περιοχής υποστήριξαν τον αγώνα με διάθεση προϊόντων, με ειδική τιμή σε καταλύματα και ειδικό μενού σε εστιατόρια. Τέλος, ομάδες εθελοντών επάνδρωσαν τους σταθμούς ελέγχου και ανεφοδιασμού κατά μήκος της διαδρομής.
Η διοργάνωση ανανεώνει το ραντεβού για την επόμενη χρονιά, την τελευταία Κυριακή του Μαΐου.
Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
200 16, Στυμφαλία Κορινθίας Τ: 27410 22296 | www.piop.gr piopnews

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη