Εγκαινιάστηκε η πρώτη πτήση της SWISS από Γενεύη- Καλαμάτα




Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 η πρώτη εμπορική απευθείας πτήση της SWISS από το Διεθνές Αεροδρόμιο Γενεύης προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.
Την πρώτη πτήση της SWISS LX 2358 με Bombardier CS300που προσγειώθηκε στις 09:55 τοπικής ώρας υποδέχθηκαν οχήματα της πυροσβεστικής δημιουργώντας υδάτινη αψίδα, όπως είθισται.
Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου μαζί με την Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Μπούζα Αντωνία υποδέχθηκαν το πλήρωμα και τους επιβάτες της πτήσης καλωσορίζοντας τους στη Μυθική Πελοπόννησο.
Την πτήση συνόδευσε ο διευθυντής προγραμμάτων της SWISS κ. Joël Dubuis, ο οποίος μετέβη με την πτήση της SWISS στην Καλαμάτα προκειμένου να εγκαινιάσει το δρομολόγιο και να συναντηθεί με την Αντιπεριφερειάρχη κα. Νικολάκου και να την ευχαριστήσει για τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Πελοπόννησος Α.Ε στην έναρξη των απευθείας πτήσεων για την ενίσχυση του προορισμού.
Η πτήση αυτή έρχεται να προστεθεί στις πτήσεις από Βρυξέλλες, Βιέννη Λονδίνο, Μόναχο κλπ, ενώ υπάρχουν δρομολόγια με πόλεις της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, Ιταλίας από συνολικά 26 διεθνείς προορισμούς.
Η απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με τη Γενεύη είναι το αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών και συνεργειών της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ιδιωτικές επιχειρήσεις και την ΤΕΜΕΣ, στην προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου να προσελκύσει ολοένα αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών από την Ευρώπη και όχι μόνο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη