Αίσιο τέλος για τα 13 εγκλωβισμένα άτομα στην Ταϊλάνδη




Διασώθηκαν και τα 13 άτομα πουείχαν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο της Ταϊλάνδης από τις 23 Ιουνίου. Τα άτομα αποτελούνταν από 12 παιδιά και τον προπονητή ποδοσφαίρου τους, ενώ η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε τρεις ημέρες. Τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους, με λίγα αναπνευστικά προβλήματα, ενώ πρόκειται να παραμείνουν στο νοσοκομείο για μία εβδομάδα, μέχρι να βρεθούν με τους γονείς τους.
Ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης η 3η επιχείρηση διάσωσης 13 ατόμων από το πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης. Σύμφωνα με τις αρχές, οι συνθήκες εντός του σπηλαίου δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα, παρά τις έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή, ενώ 19 δύτες βρίσκονται καθοδόν προς τον θάλαμο που βρίσκονται παγιδευμένα από τις 23 Ιουνίου τα τελευταία τέσσερα παιδιά της ομάδας και ο προπονητής τους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, τα οκτώ παιδιά τα οποία βγήκαν ανά ομάδες των τεσσάρων την Κυριακή και τη Δευτέρα είναι πολύ καλά στην υγεία τους, ενώ σε δύο χορηγείται αγωγή για λοίμωξη στους πνεύμονες, με τα περισσότερα να παρουσιάζουν υποθερμία κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Ωστόσο, ακόμα δεν έχουν συναντηθεί με τους γονείς τους, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος της λοίμωξης, και θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για 1 εβδομάδα.

Μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ότι είδε 3 επιπλέον άτομα να βγαίνουν από το σπήλαιο την Τρίτη, γεγονός που αυξάνει τους διασωθέντες στους 11. Ωστόσο, ο Guardian αναφέρει ότι διασώθηκαν και τα 13 άτομα που βρίσκονταν στο σπήλαιο, όπως επιβεβαίωσαν οι σωστικές αρχές.


 
Υπενθυμίζεται ότι υπήρξαν φόβοι ότι μπορεί να ανέβει η στάθμη του νερού με κάθε παιδί να συνοδεύεται από δύο δύτες κατά την διαδρομή προς το στόμιο της σπηλιάς, που βοηθούν στον προσανατολισμό του και κουβαλούν την φιάλη με το οξυγόνο που καταναλώνει καθώς κανένα από τα αγόρια δεν έχει επιχειρήσει στο παρελθόν κατάδυση.

Οι αρχές είχαν δηλώσει ότι η επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει τρεις ή τέσσερις ημέρες. Οι ώρες μετράνε ενάντια στους διασώστες και στους εγκλωβισμένους καθώς αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις τις επόμενες μέρες, οι οποίες θα πλημμυρίσουν και πάλι επικίνδυνα τις σήραγγες με ταχείες ροές και αύξηση του νερού. «Την πρώτη μέρα, χρειαστήκαμε 11 ώρες. Χτες, χρειαστήκαμε εννέα ώρες και σήμερα ελπίζουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και νωρίτερα ή τουλάχιστον το ίδιο όπως και χθες», δήλωσε ο Ναρονγκσακ Οσατανακορν, επικεφαλής της διάσωσης.

thepressproject.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη